Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Hermelin vid Angarnssjöängen 21/9 2019

Vid ett besök vid Angarnssjöängen igår så var jag ute efter att fota blå kärrhök men dom höll sig på behörigt avstånd så det blev inga superbilder.

Efter 6 timmar så var jag på väg till bilen då det prasslade till i gräset och jag ser en hermelin titta fram, som vanligt med hermeliner så är dom nyfikna och hoppar ut och tittar på en nyfiket för att sedan smita in i gräset för att gömma sig och så fortsätter det, en gång hoppade den fram så nära som 2m :)
Den hade en show framför mig och på slutet började den hoppa och studsa och gjorde akrobatiska volter i luften, vet inte om den lekte eller om den ville skrämma bort mig.

Hur som helst så var det en rolig stund även om den var svår fotat då den inte ville stå still så länge men jag fick några bra bilder :)

Det här är den enda bilden som jag fick med hela hermelinen på bild med svans och allt, trodde inte jag hade fått den och såg den först när jag kollade i datorn, är väldigt nöjd med den :)

Klassisk hermelin pose :)

Blev några chanser till porträtt, det svåra var att den inte stod still länge :)

Klippt svans......inte så nöjd med mig själv bakom kameran där, men att hinna flytta fokuspunkten i kameran eller zooma ut innan hermelinen flyttade sig var inte lätt :)

Det sista jag såg av hermelinen var när den klättrade upp i en stolpe och spanade :)

Blå kärrhök, honfärgad.

Blå kärrhök, honfärgad.

Stod vid ett träd där flera bålgetingar flög fram och tillbaka ifrån, undrade vad dom höll på med, läste senare hemma att samlar material till sitt bobygge, som ni ser har dom gnagt bord barken hela vägen på grenen. :)

/Fredrik

Inlagt 2019-09-22 18:10 | Läst 560 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Oj, vad roligt med Hermelinen! Det var längesedan jag såg en sådan.. Jättefina bilder på den, som du säger dom står ju aldrig still.. Blå Kärrhök har jag bara sett just i flyttider som nu.. men det är ett tag sedan det också!
Hälsn!
Svar från Mr_North   2019-09-23 08:46
Tack så mycket Jan :)
Ja har själv bara sett hermelin 2 gånger innan den här och alla på samma ställe.
Väldigt snabba som sagt, fick endast 1 bild med hela hermelinen inklusive svans som blev skarp när den står i gräset som jag ville, som tur var så blev den bilden riktigt bra (bild 1)
Ja tiden för blå kärrhök är just nu, ska bara få en att komma riktigt nära vilket inte är det lättaste :)
Mvh
Fredrik
Fina bilder på hermelinen, särskilt den där den tittar på dig. Kul med en bålgeting också
Svar från Mr_North   2019-09-23 08:46
Tack så mycket Peter :)
Mvh
Fredrik
Mäktigt att få stöta på hermelinen och vilka foton det blev!
Den blå kärrhöken var riktigt fin :)
Svar från Mr_North   2019-09-23 08:53
Tack så mycket Joakim :)
Ja jag fick till några bra bilder, ganska svår fotad då den inte ville stå still länge, är mycket glad att jag fick till den bilden där den står i gräset och hela hermelinen inklusive svans kom med (bild 1) fick bara 1 sådan bild.
ja den blå kärrhöken är väldigt fin, skulle vilja få dom lite närmare dock :)
Mvh
Fredrik
Häftiga bilder på hermelinen, roligt, bra gjort!
Svar från Mr_North   2019-09-23 08:58
Tackar så mycket Björn :)
Mvh
Fredrik
Härliga bilder på den pigga o snabba Hermelinen, en sån har jag bara set en gång, snyggt o bra! Hälsn, LO
Svar från Mr_North   2019-09-23 08:59
Tack så mycket Lars Olov :)
ja väldigt snabba är dom, har själv bara sett hermelin 3 gånger nu och alla i samma område.
Mvh
Fredrik
Riktiga rovdjur de där bålgetingarna. Inte sett en hermelin, men såg en vessla för 40 år sen. Det blev alldeles utmärkta bilder.
Svar från Mr_North   2019-09-29 13:56
Tack så mycket Stefan :)
Ja det skulle vara kul att få bild på dom med ett byte men den här gången så samlade dom bara byggmaterial.
Har haft turen att få se vessla i vinterdräkt förra året och hermelin nu då, skulle var kul att få se en hermelin i vinterdräkt men det blir nog inte så lätt :)
Mvh
Fredrik
Otroligt fina bilder på hermelinen och den första är verkligen kanon! De få gånger jag har sett hermelin har jag aldrig haft en kamera till hands. Är man bara ute i naturen så vet man aldrig vad som kan dyka upp.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North   2019-09-29 14:03
Tackar så mycket Lena :)
Ja jag är mycket nöjd med den bilden, det var jätte svårt att hinna med att få en bild när den väl stannade upp någon sekund, på plats så trodde jag inte att jag fått en enda bild där hela hermelinen var med i bilden inklusive svansen men hemma vid datorn så hittade jag bara en bild och det är den jag är mest nöjd med :)
Mvh
Fredrik