Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Hjälstaviken 16/9 2017

Det blev en tur till Hjälstaviken i lördag, första gången jag varit där på 2 månader.

Jag hoppades på lite bilder på skäggmes längs spången och att det fanns några fiskande gråhägrar vid gömslet.

Måste först berätta om en fotokamrat som var på plats 1 timme tidigare än mig och som gick direkt ner till gömslet, när han går runt den sista 90 graders böjen ner till gömslet så sitter det en uggla på räcket just där staketet börjar sista biten ner till gömslet, han får stå och fota den några minuter på endast 6m avstånd innan den flyger iväg, och det var inte vilken uggla som helst, han själv trodde att det var en hornuggla men min gissning var på något ännu bättre :)  länk till hans bilder på Facebook: Uggla Hjälstaviken fotad av Thomas Hedström

Hoppas han köpte några trisslotter på vägen hem för sån där tur har man bara inte ;)

Så till mina bilder som känns lite klena efter att ha sett hans bilder på ugglan:-/

Skäggmes

Skäggmes

Ung sävsparv

Ung gärdsmyg, satt väldigt fint ibland utanför ett av fönstren på gömslet, lite knepigt ljus ibland då det fönstret är mot solen.

Ung gärdsmyg

Gråhäger.

Hittade en nyckelpiga som knatade på ett vassblad, hade som vanligt inget makroobjektiv med mig så min Nikon 200-500 fick duga :)

Nyckelpiga som hittade en droppe vatten som den drack :)

Det blev egentligen inte så mycket bilder den här dagen, tiden i gömslet spenderades mest åt att filma en gråhäger som stod på den närmast flotten och jagade fisk, fungerar riktigt bra att filma med min D500 och 200-500mm på stativ och filma i 4K :)

Länk till filmen: Gråhäger Hjälstaviken

Tog bort ljudet då det var mycket folk i gömslet så det hörs mest folk som pratar.

Ha en trevlig vecka :)

/Fredrik

Inlagt 2017-09-18 08:40 | Läst 1503 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Alldeles utmärkta bilder. har tyvärr inte funnit skäggmesarna här i höst, de bara försvann. Gråhägern hade god fiskelycka ser jag, men ugglan kan endast ses av de som har Facebook.
Svar från Mr_North   2017-09-18 11:29
Tack så mycket Stefan :)
Jag hoppas på lite fler bilder på skäggmesarna när det blir lite kallare då brukar det vara lite lättare att få bilder på dom när dom äter frön i toppen av vassen.
ja hägern hade bra fiskelycka :)
Tyvärr så har han bara delat sina bilder på ugglan på Facebook och jag vill inte lägga in hans bilder här men jag kan ju tala om att det var en berguv som satt på räcket :)
Mvh
Fredrik
Superfint! Åker troligen dit nån dag framöver, har drygt en vecka ledigt från i övermorgon.. men en del annat att göra också! Kul att det rör sig Berguv där också, men det är väl fina jaktmarker där för en nattaktiv uv.. dom tar väl rätt stora fåglar också, tror jag? Såg rätt ofta Berguv i ytterskärgården för några årtionden sedan, det var alltid mäktigt! Jag såg bra bilder på uven via din länk trots att jag inte är medlem i FB.
Hälsn!
Svar från Mr_North   2017-09-18 15:39
Tack så mycket Jan :)
Ja det finns lite att titta på vid Hjälstaviken.
Vore ju väldigt trevligt om en berguv ville hålla sig kvar i området.
Vet inte riktigt vad berguven helst jagar men det finns nog gott om byten runt omkring där :)
Såg att samma dag så rapporterades det en berguv på ön Björn i Björns Skärgård så dom kanske gillar att jaga på öar i skärgården :)
Ok då borde det ju ha fungerat att se bilderna för Stefan också tycker jag.
Mvh
Fredrik
Vi var till Hjälstaviken igår och hörde men såg tyvärr inga skäggmesar, antagligen var det bara för mycket folk för att de skulle visa sig. Fina bilder på gärdsmygen. VI kom hem med i stort sett ingenting, men det var en skön dag att vara ute.
Hälsningar Lena