Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Juvenila duvhökar Stockholm 27/6 2020

Hoppas ni inte tröttnat på bilder på duvhökar, för nu är det dags för lite bilder på dom juvenila duvhökarna som på dom tidigare besöken bara satt i sitt bo, nu är alla tre ute och flyger :)

.

Första bilden är på en som jag tror är en hona, den ser så stor ut :)

.

Dom här flygbilderna på en ung duvhök har jag velat ha länge.

Nu satt det en ung duvhök i ett träd vid ett litet öppet ställe så jag satte mig och väntade i hopp om att den skulle flyga tillbaka mot området där boet är som är snett bakom mig till höger, det bästa vore om en förälder kom med mat vilket borde få den att flyga dit men hoppet var inte stort då jag inte sett en matleverans på hela morgonen.

Men efter över 1 timmes väntan så hör jag att det blir livat vid boet vilket betyder matleverans, plötsligt brakar det till där den unga duvhöken sitter och ut ur lövverket kommer den farande med en jäkla fart och flygbilderna sitter :)

.

.

.

.

.

.

.

.

Så har såg ungarna ut vid första besöket för 2 veckor sedan :)

Dom 2 vänstra hökarna satt bara i boet då, den till höger lämnade ibland boet.

.

Ung grönfink (tror jag)

.

Hittade en ekorre i lövverket :)

.

Inte lätt att hitta fri sikt mot en ekorre bland alla löv och grenar :)

Gillar hur omgivningen blev på den här bilden :)

.

Hade tänkt åka dit i morse igen kl 04:00 men när klockan ringde så var inte inspirationen på topp så det blev att ligga kvar i sängen :)

/Fredrik

Inlagt 2020-06-28 12:18 | Läst 787 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ett stort grattis till flygbilderna! Så grymt vackra :) kul att få se juveniler här :)
Superfin bildserie, och nej jag är inte trött på duvhökarna hehe

Ps: var själv uppe 04:30 idag och metade mört :) fick 7st!
Svar från Mr_North 2020-06-30 18:09
Tack så mycket Joakim :)
Ja det var snällt av hökarna att flyga lite framför mig så jag fick lite bilder, mestadels satt dom i träden bland alla grenar och löv, inte lätta att hitta dom kan jag säga, en gång gick jag och letade när en av hökarna lyfte från en gren 2m ovanför mitt huvud, blev nästan kalsongbyte där ;)
Metat mört ? vad ska du locka till dig nu då :)
Mvh
Fredrik
Joakim88 2020-06-30 18:47
ja verkligen :)
Haha nä det kan jag förstå, men va coolt 2 meter ovanför dig, wow :)
Jag ser aldrig duvhökar.....

Jag metade mört till fiskgjuse juvenilerna som jag skall använda senare i sommar tänkte jag :)
He he, skönt att du är lite mänsklig också.. sängen är rätt härlig den där tiden.. :-) Nej, vi tröttnar inte på Duvhökarna! Ser dom ju själv här i närområdet med viss oregelbundenhet, och nu är det ett tag sen! Det är också för varmt för att gå upp i mitt närområde just nu, tycker det inte är så inspirerande när sommaren kommit, det är lite för mycket grönt nu.. och många fåglar har tystnat dessutom! Du har i alla fall superbilder här igen!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2020-06-30 18:11
Tack så mycket Jan :)
Ja den här värmen som varit gör ju att man drar sig lite för att vara ute också.
Skönt att det blivit lite svalare nu :)
Mvh
Fredrik
Underbara bilder! Jag tittar och njuter!
Svar från Mr_North 2020-06-30 18:12
Tack så mycket Morgan :)
Mvh
Fredrik
Kul att se och så fina bilder på hökarna. Fint att du sätter flygbilderna, man får ju oftast inte så många chanser. Kan vara skönt i sängen också, men i denna vecka har det ju varit så varmt så jag har varit ute två dagar vid 5, när man ändå vaknat, det verkar som det är mer småfågel ute vid den tiden på morgonen och att de drar sig in i träden senaste på dagen
Svar från Mr_North 2020-06-30 18:23
Tack så mycket Peter :)
Ja det var kul att bilderna satt, som du säger så får man ju inte så många chanser. jag fick faktiskt 2 men det gick inte lika bra på andra chansen.
Det satt tydligen 2 unga hökar på samma ställe, jag var osäker om dom var två eller bara en.
När den första höken dragit förbi så hörde jag mer ljud därifrån det lyfte så jag zoomade in där den lyfte ifrån för att kolla och då satte den fart, den första fotade jag på 300mm och när den andra satte fart var jag på 600mm, kan säga att jag hann inte med alls då :)
Mvh
Fredrik
Wow ! Nu har jag kollat igenom alla dina bloggar på duvhökarna !
Vilka fantastiska bilder.
Grattis till dom.
ing-marie
Svar från Mr_North 2020-06-30 18:24
Tack så mycket Ing-Marie.
Roligt att du gillar dom :)
Mvh
Fredrik
Kul att få se de unga fåglarna och häftigt att du fick till flygbilderna. I synnerhet de med grönska i bakgrunden. Gillar också bilden där den kikar fram "i mörkret". Ditt tålamod är beundransvärt.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2020-06-30 18:27
Tack så mycket Lena :)
Ja det var roligt att få flygbilderna och trevligt med en grön bakgrund istället för det mer vanliga blåa bakgrunden :)
Mvh
Fredrik
Vilka fantastiska bilder som vanligt! Stort tack för att du delar med dig...

Mvh Magnus
Svar från Mr_North 2020-06-30 18:27
Tack så mycket Magnus :)
Mvh
Fredrik