Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Lavskrikor Gästrikland

I helgen blev det en liten fotoresa 20 mil norrut för att för första gången få se och fota lavskrikor.

Resan gick till ett känt ställe ovanför Jädraås i Gästrikland där det brukar hålla till 4 st lavskrikor.

Jag hade tur att en foto kamrat åkte dit tidigt på morgonen så han fick leta reda på vart matningen var då jag bara visste på ett ungefär vart den var med utmärkningen på Artportalen, jag hade nog missat den helt om jag åkt och letat då det inte var några andra där och fotade som jag trodde det skulle vara, men det gick ju bra ändå :)

Jag trodde det skulle vara lätt att fota lavskrikorna men det var det ju inte, då man satte ut Falukorv för att locka dit dom så åt dom ju på korven hela tiden och man vill ju inte ha bilder på dom med näbben full av korv, och den korta stund dom satt på en korvfri gren var väldigt kort, men några bilder blev bra :)

Det fanns också en hel del nötskrikor på plats, tror dom var minst 3 st :)

Jag misslyckades helt med flygbilderna på lavskrikorna men med nötskrikorna gick det bättre :)

Det kom en annan fotograf som hade med sig lite fågelfrön som han la ut på stenar och stubbar vilket gjorde att det blev en väldans fart på småfåglarna, så då fick jag nått att fota när skrikorna inte var på plats :)

Min nöt sa nötväckan :)

Så till sist så måste jag ju lägga upp några korvbilder, även om jag i början undvek alla bilder där korven kom med i bild så är det ju tack vare den som lavskrikorna och resten av fåglarna kommer dit för så här kommer några :)

Om jag håller i korven så rymmer den inte :)

Jag har många fler bilder när fåglarna har korv i hela ansiktet men jag har redan lagt in för många bilder så det får räcka :)

Ha en trevlig vecka :)

Mvh

Fredrik

Inlagt 2017-10-16 19:30 | Läst 3882 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag hade velat se en med korv i hela ansiktet:) Bra bilder med eller utan korv!
Svar från Mr_North 2017-10-17 12:40
Tack Catharina :)
ha ha nää! det får bli utan ;)
Mvh
Fredrik
He he, nä man vill ju inte ha en Lavskrika med Falukorv i näbben.. :-) superfina bilder fick du i alla fall!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2017-10-17 12:41
Tack så mycket Jan :)
Ja dom ser bättre ut utan massa korv i näbben :)
Mvh
Fredrik
Mycket fina bilder på lavskrikan och helt otroliga på nötskrikan (en barndomsfågel för mig) , ja bra alltsammans . Kul med nötväckan som röjde bland fröna. Har själv prövat att mäska fågel med frön och värpfoder, kanske testa falukorv till vintern?
Svar från Mr_North 2017-10-17 12:48
Tack så mycket Stefan :)
Det var lite kul att nötskrikorna också var så närgångna vilken dom inte brukar vara, jag har saknat bra bilder på just nötskrikor då dom är så himla fega, men nu har jag flera bra bilder på dom :)
Jag tror nog att falukorv kan fungera bra på matning för vanliga småfåglar, dom verkade gilla det på det här stället i alla fall :)
Det roliga med bilderna på nötväckan är att dom egentligen är i fel ordning, nötväckan försöker roffa åt sig mera frön fast den redan hade den nöten i näbben vilket inte gick så bra och därför yr det massa frön omkring den :)
Mvh
Fredrik
Den här platsen har jag fått en beskrivning till och jag hoppas verkligen komma iväg. Det kändes dock lite långt. Det skulle bli 36 mil för mej tur och retur. Jag vill gärna ha ett ärende norrut om jag ska åka. Toppenfian bilder fick du i alla fall och det ser lite kul ut med korven. Jag ska ta med frön också, bra tips.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2017-10-17 13:25
Tack Lena :)
Ja det var ett riktigt bra ställe om man gillar lav och nötskrikor, att ta med sig vanliga fågelfrön är en jättebra ide då det var gott om tofsmes och talltitor som var nästan helt orädda och var väldigt matglada och det är väldigt bra tidsfördriv då lavskrikorna inte är där hela tiden :)
Bara 36 mil jag hade ju 41 mil tur och retur, det är bara att åka :)
Mvh
Fredrik
Lena Holm 2017-10-17 14:50
Tack Fredrik,
jag kan bara inte låta bli att reflektera över att varken naturfotografer och fågelskådare är särskilt miljövänliga....Bara en tanke.
Hälsningar Lena
Kanonfina bilder! Vilken härlig fågeltur!

Mvh Jörgen
Svar från Mr_North 2017-10-18 15:37
Tack så mycket Jörgen.
Ja det blev en trevlig tur för att få se lavskrikorna :)
Mvh
Fredrik