Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Räv med ungar, Spillkråka med ungar och sothöna med ungar maj 2019

Jag upptäckte för några dagar sedan att det bor en familj med rävar på gården, det var 4 år sedan vi hade rävar på gården så det var en trevlig överraskning kan jag säga :)

Första kvällen såg jag rävmamman med 3 ungar.

.

.

Fullt ös på dom men bara en kort stund sen försvann dom in under uthuset dom bor under.

Andra kvällen så kom dom ut runt 21:10 och började busa runt,  helt plötsligt så räknar jag dom till 4 rävungar, kul tänkte jag dom är 4 st men vänta där är en till, så 5 rävungar har vi på gården, mycket roligt :)

.

.

.

Uttrycket på rävungarna är nog för att dom hörde min kamera, jag satte kameran i tyst läge men det räcker inte då rävarna hör allt ändå, sen att man inte kan låta bli att skratta åt deras bus får dom att undra också :)

.

.

.

.

Hoppas på flera möten med rävungarna, vore kul om dom ville komma ut när det är lite bättre ljus, just nu verkar dom komma ut först vid 20-21 tiden vilket inte är optimalt när man fotar med en halvformat kamera och ett f5.6 objektiv,  kanske får vinna på lotto och så jag kan köpa en 400mm f2.8 så är problemet löst ;)

Lite annat som fotats under dom senaste veckorna.

Spillkråkor

Förra året fick jag följa en familj med spillkråkor och deras ungar tills ungarna flög ut, förra söndagen åkte jag till samma ställe på kvällen för att se om dom var där och det var dom, det såg ut som det var 2 ungar i boet, så det blev en tur innan jobbet i onsdags, 04:30 var jag på plats och då var det bara en unge kvar i boet.

Pappa kommer med mat.

Frukosten är serverad.

Så fort pappan flyttade åt sidan så så hängde ungen väldigt lång ut ur hålet, tyvärr tittade jag upp från kameran just som ungen hoppade ut och flög iväg.

Den unga spillkråkan kom tillbaka efter sin första flygtur och landade i trädet bredvid bohålet så jag fick några sista bilder på den fina ungfågeln innan den flög iväg för gott :)

Sothöna med ungar Kyrksjön

Några bilder på dom "ful" söta ungarna 

.

.

.

Till sist lite gott och blandat :)

En stare familj som hade sin holk i samma träd som spillkråkorna, varje gång som stare föräldrarna kom med mat och deras ungar började låta så stack den unga spillkråkan ut sitt huvud och tittade på när stararna fick mat :)

Svarthakedopping vid Kyrksjön.

Fiskgjuse hona från Hjälstaviken.

Tornseglare vid Hjälstaviken.

Fisktärna vid Hjälstaviken.

Fisktärna vid Hjälstaviken, man skulle kunna tro att den rycker upp en fisk från ytan men det den gjorde var att flyga lågt och doppa fisken flera gånger i ytan, kanske för att rengöra den ?  såg detta beteendet flera gångar den här dagen.

Nu var det faktiskt slut på bilder för den här gången :)

/Fredrik

Inlagt 2019-06-01 18:06 | Läst 6125 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilka härliga bilder och rävungarna är för söta./Mari
Svar från Mr_North 2019-06-10 08:54
Tack så mycket Mari :)
Mvh
Fredrik
Många fina bilder och rävungar, sothöneungar och spillkråka är ju så söta
Svar från Mr_North 2019-06-10 08:58
Tack så mycket Peter :)
Mvh
Fredrik
Oj så mycket fint! Och rävungar är ju bara för gulliga!/ Björn T
Svar från Mr_North 2019-06-10 08:59
Tack så mycket Björn :)
Mvh
Fredrik
Många fina bilder här !
Så underbart att få spana på dessa söta rävungar !
ing-marie
Svar från Mr_North 2019-06-10 08:59
Tack så mycket :)
Ja det är riktigt kul :)
Mvh
Fredrik
Superfina bilder allihop! Vad roligt med Rävarna! Har själv haft rätt så många möten med Rävar och dess ungar, redan på tidigt 80-tal hade jag fina analoga möten med ungar som var lite yngre än dina här, dom kom t.o.m. fram och nafsade lite i min stövel.. Tornseglaren var också ovanligt bra och nära!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2019-06-10 09:02
Tack så mycket Jan :)
Ja det är riktigt kul med rävar, dom här var inte lika modiga som dom du sett, jag satt i ett gömsle och dom reagerade på slutarljudet från kameran, en var på väg mot gömslet för att kolla vad som lät :)
Mvh
Fredrik
Rävungarna är ju helt bedårande och du har ju fått mängder med fina bilder på dem. Jag fick veta var det fanns rävar förra året men de kom inte ut förrän det blivit nästan helt mörkt, det var dessutom ett skogsområde och helt mörkt på marknivå. Spillkråkan är ju också läcker men rävarna slår allt denna gång tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2019-06-10 09:05
Tack så mycket Lena :)
ja några bilder har det blivit.
Dom här ville inte komma ut när det var bra ljus, tror att det tidigaste var 19:30 men där dom håller till är kommer inte solstrålarna riktigt igenom så dom är alltid i skugga tyvärr men vad gör man :)
Mvh
Fredrik