Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Storkar och lite annat 13/8 2018

Länge sedan jag gjorde ett inlägg nu, efter min Norge resa i början av juli med fotande av lunnefågel och annat samt havsörnar och sedan direkt till Uppsala för att fota tornfalkar i 3 dagar så blev jag nog lite mätt på fågelfotande :)

Sen kan det ju ha haft något att göra med värmen som kom veckan efter som gjorde att man knappt orkade gå ut utanför dörren :)

Men nu har jag 3 veckor semester och har kommit igång lite igen, 2 turer till Säbysjön i Järfälla och en tur till Hallstavik där storkarna från "Storkprojektet i Skåne" höll till i ca 2 dagar.

Jag fick tyvärr inte så mycket tid med storkarna, jag kom till platsen vid 08:40 och vid 09:03 fick dom för sig att lyfta och börja cirkla bort över ängarna, fick höra på kvällen att dom landat ca 15 mil söderut i närheten av Nynäshamn, som tur är hann jag få lite bilder på dom innan dom flög sin väg :)

.

.

.

.

.

.

.

Några av storkarna efter att dom lyft och börjat cirkla i hop för att fara vidare.

.

Sen har jag lite bilder från två turer till Säbysjön i Järfälla.

Storlom

Storlom

Rödstjärt hane.

Fiskgjuse

Bivråk, jag har endast sett bivråken vid några få tillfällen och då bara just vid Säbysjön.

Ladusvala.

Höstmosaikslända.

Höstmosaikslända.

Snok

Snok.

Till sist två bilder som är fotade på långt avstånd så det är ingen super kvalitet på dom, hur som helst så är det en fiskgjuse hane som har problem med en väldigt kaxig ung duvhök hona som jagade honom under en längre tid och höken ville inte ge sig, stackars fiskgjuse :)

.

.

/Fredrik

Inlagt 2018-08-14 20:01 | Läst 4371 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grymt fina bilder Fredrik!

Gott ljus på storkarna i början.

Daniel
Svar från Mr_North 2018-08-23 22:08
Tack så mycket Daniel :)
Mvh
Fredrik
Som vanligt flera starka och skarpa bilder, och flera med fint ljus!
Svar från Mr_North 2018-08-23 22:08
Tack så mycket Ragnar :)
Mvh
Fredrik
Snyggt som alltid, och fin blandning
Svar från Mr_North 2018-08-23 22:09
Tack så mycket Peter :)
Mvh
Fredrik
Du tillhör översta toppklassen, bara att beundra och njuta av varje bild.
Svar från Mr_North 2018-08-23 22:10
Tack så mycket Stefan, roligt att höra att du tycker det :)
Mvh
Fredrik
Kul med storkarna och några bra skott blev det ju. Jag läste i går på Artportalen att vi hade haft en stork på besök några hundra meter bakom vårt hus i förrgår kväll/natt. Den övernattade på ett hustak på gården Brantshammar. Det är fem minuters promenad från oss. Snokbilderna är också otroligt fina med speglingar och att de ringlar sej så fint. Var parkerar man vid Säbysjön? Jag har varit på väg dit flera gånger men det har inte blivit av.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2018-08-23 22:18
Ja jag hade tur som fick några minuter med dom innan dom flög vidare.
Jag brukar parkera vid Säby Gård som ligger ganska nära IKEA och Bauhaus, därifrån kan man gå till Säbystrandäng och Kajen, vill man gå till fågeltornet så ska man parkera vid det som kallas 30-m Kärret som ligger i den sydöstra delen av Säbysjön.
Säg till om du behöver mer info :)
Mvh
Fredrik