Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Storlom vid Säbysjön besök nr:2

Gjorde ett till besök vid Säbysjön i hopp om att få bra bilder på Storlommen.

Jag började dagen vid fågeltornet på sydöstra sidan av sjön där man kan ha tur att få se flygande rovfågel som Brun Kärrhök eller Fiskgjuse som jag fick se lite av men det bästa var att jag fick mina bästa bilder någonsin på flygande Storlom så det tackar jag för :)

Fiskgjuse

När klocka börjar närma sig 12 så är det för mycket sidoljus vid fågeltornet så då begav jag mig till västra sidan och bryggan som kallas "Kajen"

Började min tid vid Kajen med att fota Sländor som det fanns gott om där :)

Efter en trög start så började fåglarna röra på sig :)

Fiskgjuse adult.

Fiskgjuse ungfågel

Fick några gånger se hur en vuxen Brun Kärrhök kom flygande med en sork i klorna och efter flyger en ungfågel och väntar på att den vuxna ska släppa sorken, tyvärr händer alltid det här på långt avstånd men ändå kul att se :)

      

  

Sen fick jag se början av en överlämning som var på hyfsat foto avstånd, även om jag stod och sa för mig själv "släpp sorken, släpp sorken" så gjorde den inte det fören dom hade vänt bort och flög åt fel håll, det hade ju blivit riktigt bra bilder annars :)

    

Efter att ha väntat och hoppats på Storlommen så börjar 4 st närma sig från norr och efter en stund så var dom ca 15m utanför bryggan och dom höll sig kvar en stund så jag kunde få lite fina bilder.

Tyckte att den här bilden blev Storlommens version av "hjärtat" som brukar bli när Svanar möts eller vad tycker ni ?  :)

Fick tyvärr bara 3 st på samma bild men det var en till där:)

Helt klart värt 6 timmars väntan på att Storlommen skulle dyka upp :)

/Fredrik

Inlagt 2017-08-18 00:43 | Läst 5039 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du är en riktigt bra fågelfotograf! Är det ditt favoritmotiv?
(Tips: i brödtext skrivs inte svenska fågelnamn med versaler, endast familjenamnet på latin, ex. Gavia artica = storlom)
- hawk
Svar från Mr_North 2017-08-21 13:05
Tack så mycket Håkan, jag fotar mest fåglar och när man är ute så får man ju se annat också så det blir mest djur och natur :)
Mvh
Fredrik
Toppenfina bilder på såväl storlom som andra fåglar. Man måste ha tålamod och det har du verkligen.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2017-08-21 13:09
Tack så mycket Lena :)
Ja tålamod är nog en bra egenskap att ha, som tur är så händer det ju en del annat under tiden man väntar på att lommarna ska dyka upp :)
Mvh
Fredrik
Fantastiskt fint! Som jag skrivit tidigare så är Storlom en favorit bland sjöfåglar, den är otroligt vacker och en skapligt stor fågel, vilket man ofta inte ser då den ofta ligger så lågt i vattnet.. Spännande med bilderna på överlämningen av en sork mellan kärrhökarna! Det har jag aldrig sett förut! Väl spenderade timmar vid Säbysjön..
Hälsn!
Svar från Mr_North 2017-08-21 13:13
Tack så mycket Jan :)
Ja jag tycker att storlommen är en fantastisk fin fågel med ett utseende som gör den väldigt unik, speciellt när man får se den flyga också :)
Jag har alltid velat få bilder på kärrhökarnas överlämning av sorkar i luften, har alltid sett det på långt håll, nu fick jag se det lite närmare så bilderna blev någorlunda användbara :)
Mvh
Fredrik
En parad av sällsynt bra bilder. Sällan skådat här på Fotosidans blogg.
Linjerna hos lommen i bild 3 och 4 är super, den flygande helikopetern fantastisk, samt skräddaren.
Sorkstoryn och fåglarna har lärt mig en del nästa gång jag ska ut och spana, det blir nog nästa år eftersom kärrhöken verkar ha gett sig iväg.
Svar från Mr_North 2017-08-21 13:18
Tack så mycket Stefan :)
Ja linjerna på storlommen är väldigt speciella.
ja det är en väldigt rolig flygshow att kolla på, ja kärrhökarna har nog påbörjat sin resa söderut.
Mvh
Fredrik
Kan bara instämma!

Goa bilder! Grattis, tålamod betalar sig!

Daniel
Svar från Mr_North 2017-08-21 13:18
Tack så mycket Daniel :)
Mvh
Fredrik
Storlommen. Vilken design! Du fick mig att upptäcka denna vackra fågel som nu blivit min favoritpippi. Och hjärtebilden med de två storlommarna är Mästerlig!
Svar från Mr_North 2017-08-21 13:21
Visst är den fantastisk storlommen, alltid roligt när man får se denna underbara fågel på nära håll :)
Ja hjärtebilden blev lite rolig, hade dom bara vinklat ner näbbarna lite så hade den blivit ännu bättre :)
Mvh
Fredrik