Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Tornfalkar

Efter jobbet igår åkte jag till ett ställe i Uppsala där det häckar Tornfalkar sen flera år tillbaka, tanken med besöket var att se om ungarna syns till och kanske få bilder på föräldrarna när dom flyger till holken med sork i klorna.

På vägen ner till ladan så ser man in i holken och ingenting syns där inne, vid den här tiden brukar man kunna se huvuden på ungarna men båda föräldrarna är ute och jagar och flyger till holken med sorkar så förhoppningsvis så ligger det nyligen kläckta ungar i holken så om ca 3 veckor hoppas jag på utflygning av några Tornfalksungar :)

Jag och en till fotograf som var där ställde oss på motsatta sida av ladan som holken sitter på för att inte falkarna skulle tveka att flyga till boet vilket fungerade då honan gjorde mest flygningar till boet och hanen kom med byte ibland som överlämnades till honan.

Tyvärr inga bra bilder när falkarna hade byte i klorna eller på hanen som verkar vara mer skygg än honan och valde en mera dold inflygning till holken på andra sidan ladan, smart fågel :)

Som vanlig fanns det lite annat att fota vid ladan.

En fin Gulärla kom och satte sig på en pinne några meter från där jag stod.

När jag skulle parkera bilen satt den här fågeln på en stolpe, gissar på att det är en ängslärka.

På ladan satt det lite roliga insekter.

På ladan satt det lite roliga insekter.

Den här platsen är väldigt välbesökt av människor som går på promenad och tar en vilopaus eller en fikapaus eller som bara vill njuta av naturen runt om ladan + fotografer som vill fota falkarna så dom är väldigt vana med människor och störs minimalt av att man är där om man då inte sätter sig under holken därav att vi stod på motsatta sidan, det här är mitt fjärde år på den här platsen och alla åren har det varit lyckade häckningar med totalt 5+6+6 så totalt 17 ungar på 3 år + dom som kommer i år då :)

/Fredrik

Inlagt 2017-06-15 12:24 | Läst 1494 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kanonbilder, och bra beskrivning på hur fåglar undviker fotografen, det är välbekant beteende.
Svar från Mr_North   2017-06-19 11:45
Tack Stefan.
ja dom kan vara väldigt försiktiga ibland
Mvh
Fredrik
Fina bilder av falken. Jag måste åka dit och titta en vända. Synd att den lilla bron inte är i bruk för då skulle det vara väldigt nära från mitt jobb.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North   2017-06-19 11:47
Tack Lena.
Ja det blir en liten omväg tack vare att bron inte finns.
Det gäller att hålla koll dom närmaste veckorna så man är med när ungarna flyger ut :)
Mvh
Fredrik
Grymma bilder och tornfalken är kanonfin!
Svar från Mr_North   2017-06-19 11:47
Tack så mycket Mikael :)
Mvh
Fredrik
Snygga bilder på tornfalken. De är inte lätta att få bild. Precis som andra rovfåglar så är de rackarns medvetna om ens närvaro om man inte sitter i gömsle.
Svar från Mr_North   2017-06-19 11:53
Tack Jörgen.
Precis, i vanliga fall är det inte lätt att komma Tornfalkar nära, men står man så man ser deras inflygning till deras holk utan att stå för nära och störa så blir det "lite" lättare, men oftast försöker dom ju flyga en så svår väg för att undvika en ändå men ibland så flyger dom en bra väg :)
Mvh
Fredrik