Jag kommer inte att göra några djupdykningar i mitt inre utan helt enkelt försöka dela med mig av små, och kanske stora, händelser bakom kameran.

Californien de första dagarna i San Francisco

Resan till Kalifornien är lång men livet ombord på en jumbojet, Boeing 747, är relativt bekvämt. Litet mera plats och en egen TV med både filmer, TV-kanaler, info och en del annat. Från Göteborg till London och därifrån ”över pölen” men det var ju helt fel. Vi flög norrut över England och Skottland, söder om Island, nuddade södra Grönland, vidare över Hudson Bay som fortfarande i mitten av juni till stora delar var istäckt, vidare ner över Kanada och in i Kalifornien från nordväst,  11 timmar och ett antal intjänade timmar så det första dygnet blev långt. 14-åringen som normalt sover till mitt på dagen om han kan och får vaknade kl 7 lokal tid två dagar men sedan blev det mer normalt igen. Tre dagar i San Francisco var intressant och innehållsrikt men ändå för litet för att få med sig mer än det absolut nödvändigaste. Själva centrum med cablecars, hamnar och höghus är ganska litet och greppbart men åt väster och söderut är staden stor. Runt BayArea liger flera stora städer så det bor mycket folk på en ganska liten yta. I själva staden SF bor det ”bara” ca 850 000 personer men i storstadsområdet ca 3,5 miljoner.

Här kommer ett litet utsnitt av det vi fick med oss i SF.

Vy från nordväst in mot SF och förstås Goldengate

Hyde Street ner mot Fishermans Wharf och Alcatraz i bakgrunden och förstås cablecar. Tre stora turistmagneter i en bild.

Bilen ovan är dessutom tagen från Lombard Street, ytterligare en turistmagnet.

Den lilla men berömda delen av Lombard Street där man nästan köade för att köra den lilla stumpen med de 8 svängarna.

Pier 39, Fishermans Wharf, från nästa pir. Vilda sjölejon ligger och slöar framför alla turister. Roligare från denna sidan än från turisternas plats.

China Town, världens näst största China Town utanför Kina. Här känns livet verkligen kinesiskt, nio av tio du möter på gatorna är kineser och många skyltar är i första hand på kinesiska. I bakgrunden Trans America Pyramidcenter.

Hemliga kinesiska nyheter.

Stinkande restaurang på gränsen mellan Chinatown och de italienska kvarteren.

Jo, en del backar är verkligen branta.

Blandad bebyggelse.

Utsikt från Telegraph Hill uppifrån tornet.

Trafiksäkerhet.

Det kommer mera från Californien. Del 2

/Frode

Inlagt 2013-06-29 20:20 | Läst 3373 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Trevligt bildreportage. Ser fram emot fortsättningen :-)
Svar från frwe 2013-06-29 21:21
Tack Claes, det kommer mera ja. /Frode
Riktigt trevligt att få följa med på en resa i San Francisco.
Vägen med alla svängar ser lite surealistisk ut. Nätan som spegelbilder då blommorna återkommer och alla bilar har nästan samma färg.
Svar från frwe 2013-06-29 21:23
Tack så mycket Margareta. Du är ju en inspiration vad gäller resereportage så nu är det bara att försöka skärpa sig :) Kul iakttagelse med bilarna. USA är nästan litet surrealistiskt i sig, allt man sett på film och TV stämmer ju ;o) /Frode
Margareta Cortés 2013-06-29 21:29
Reser bara till sjukgymnasten i stan nu för tiden så resereportage är inspirerande att få läsa. Vem vet jag kanske hittar nya mål. Jag har i alla fall satt upp ett mål för min träning och då den är klar vet jag vart jag ska åka.
Svar från frwe 2013-06-29 22:36
Det blir spännande att få se vad det kan bli. Det lockar att fråga men å andra sidan är en överraskning minst lika spännande. Jag önskar dig all lycka med rehabiliteringen. Som 55-åring funderar man ibland på vad som händer med kroppen och jag vet inte vad som skulle vara värst men att inte kunna ta sig fram för egen maskin tillhör nog det värre även om det är omöjligt att veta. Bli frisk nu så jag får ta del av din nästa resa :) /Frode
Hello Mr Frode
Kul att läsa lite om era bravader och se lite fina bilder på omgivningen SF.
Akta Er för Dirty Harry han lär fortfarande hålla ett vakande öga över staden:=)
Må väl / Kenny
Svar från frwe 2013-06-30 10:55
Thank You Sir :) Det kommer mera, bl a från Carmel där Clintan var borgmästare. Vi hörs... /Frode
Härligt axplock från SF med många av godbitarna som man ska se. Bilden med de olika husen/ byggnadsstilarna är ju skön, de är verkligen en salig blandning av hus.Häftigt djup i utsiktsbilden och visst lutar det sanslöst mycke på en del ställen. VI hade en hyrbil med manuell låda när vi var där (ca 25 år sedan) och start i backe blev plötsligt en utmaning, eftersom det satt stoppskyltar åt alla håll i varenda korsning som inte hade trafikljus.
Hälsningar Lena
Svar från frwe 2013-06-30 11:04
Tack så mycket Lena för trevlig kommentar. Det första som hände i vår hyrbil med automat var att på vägen ut ur garaget i en smal spiral hade några bilar framför stannat och den första skulle börja backa. Alltså var jag som tredje bil också tvungen att backa några meter. I brant nerförsbacke och sväng började bilen förstås rulla framåt även med backläget i. Jag fick alltså litet småstressad lägga vänsterfoten på bromsen och gasa till jag kände att den började dra samtidigt som jag måste svänga med noll sikt bakåt i mörkret. Låter kanske klantigt men i en helt ovan stor bil så blev det litet nervöst och med handbroms hade det varit baggis men denna bilen var utrustad med en pedal som handbroms så det funkade ju inte. Efter några dagar i SF blev man dock en fena på backstarter och jag tycker det funkade mycket bra med stopp för alla i korsningarna. Den som kommer först får köra först medan andra väntar och alla är mycket disciplinerade. Dessutom blev jag förtjust i att man får svänga höger vid rött ljus om det är fritt. Funkade också mycket bra. Tycker över huvud taget det var enkelt och behagligt att köra bil där borta. /Frode
Hej Frode. Kul med en reseskildring. Hur kan de bygga så snett haha. Läckert. Och fina bilder. MVH Camilla
Svar från frwe 2013-06-30 15:12
Tack för din kommentar Camilla. De byggde en stad på ett antal kullar och gatorna skulle vara raka :) /Frode
Kul med fina bilder från SF då jag själv sitter o planerar en "road trip" i Kalifornien med start i SF nästa år. Jag hoppas på mer.
/Janne
Svar från frwe 2013-06-30 18:07
Vad roligt :) Tack för din kommentar. Ett råd så här direkt, försök inte gapa över för mycket, vi skippade Death Valley och Grand Canyon och det är vi glada för, det hade blivit mycket bilåkning och stressigt, då skulle vi behövt nästan en vecka till. Begränsa planen så tror jag det blir roligare, man hinner inte allt i alla fall... /Frode