Om allt och ingenting.....

MACRO EVENING

Ja, nu var jag tvungen att lägga ifrån mig mitt 100-400 mm, för nu måste armen få vila ett par dagar innan jag kopplar på den igen  =) Man får lite ont efter att ha fotat åtskilliga timmar med det varje dag. Men det är svårt att låta bli! =)

I förrgår var jag tvungen att ta med mig stativet och det är visserligen rätt skönt att slippa tyngden, men man blir lite låst och kan inte fotografera lika spontant som man brukar. 

Har också en dålig ovana och det är att bära kameran med höger hand hållandes i sidan på kameran ( den delen som är formad för handen) men har kommit på....det är inget bra!!!!  I alla fall inte när det stora objektivet sitter på...  =) 

Så i går kväll ägande jag mig åt minstingen i väskan.... Jag satte på mitt 100 mm macro och gav mig ut på....ja.......trollsländejakt så klart!  =)

Så här är några bilder från min kväll i går! Förstora gärna!  =)

Ha en underbar dag alla härliga människor!

Jag tycker att trollsländor är som hämtat ur en sagovärld, men alla vet att en del sagor slutar inte lyckligt..... Den stackaren var redan död, så inte kunde jag hjälpa den..... But that´s life..... and life sucks sometime.......

Inlagt 2012-08-18 07:19 | Läst 6707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder (som vanligt!), 1an blir nog favorit idag, gillar hur "svansen" på den blå trollsländan för blicken till trollsländan som finns bakom :)
Svar från Heléne Alklid 2012-08-18 07:49
Tack! Jag gillade också bilden, men den är fotograferad genom massor med gräs, och jag försökte sakta krypa runt till ett läge där det inte var gräs, men då flög dom iväg..
Ha en fin dag!
Svardet 2012-08-18 08:29
Fast gräset ger en viss härlig känsla, med lite mjuk fokus och med mer skarpa delar som tittar fram, allt behöver ju inte vara i fantastisk fokus hela tiden :)
Svar från Heléne Alklid 2012-08-19 08:20
Nej, precis så tycker jag också. Det är rätt fint att ha lite mojs framför linsen! =)
Ha det gott!
Fina bilder som alltid. Använd ett enbent stativ om du vill ha lite avlastning med 100-400, det är ganska smidigt och ha med sig. För att bära kamera med monterat 100-400 så finns det smidiga väskor, så slipper man gå runt med det i handen. Jag har alltid sett till att alla väskor jag har haft, så har jag alltid kunna lägga ner kameran med det största objektivet monterat i väskan. Nu fotar du så fint med makrot, så det gör ju inte så mycket att tele't blir liggande ;)
Svar från Heléne Alklid 2012-08-18 07:59
Tack Peter! =) Ja, jag ska köpa ett enbensstativ, men skulle vilja ha ett som kan bli riktigt lågt.
Det finns ju en del att välja på! De flesta kollar på hur höga kan stativen bli, men jag är tvärtom, jag kollar alltid ...hur lågt kan det bli?? =) Men det har ju att göra med höjden man fotograferar på, och jag är ju där nere i tuvorna, så det är väl därför!
Ha en fin dag!
pdahlen 2012-08-18 08:21
För de enbenta, tänk på att om du sätter på ett tilthuvud, så behöver du inte ha staivet rakt upp, utan kan vinkla det till tex 90grader och då blir det ju inte mer än 5cm upp vid låg fotografering. Sedan så kan det vara bra att ha en fullhöjd också för det enbenta vid fågelfotografering. Lycka till med letandet
Svar från Heléne Alklid 2012-08-18 08:32
Tack Peter för tipsen!! =)
Hej Heléne. Roligt att se alla trollsländor. Här trakterna är dom ganska ovanliga. Bra att du tar det lugnt med det tunga objektivet - "kameraarm" är inget kul att drabbas av. Ha en skön helg! Själv ska jag kolla på Stockholmsplanket och suga åt mig lite ny inspiration. Mvh Thomas
Svar från Heléne Alklid 2012-08-18 08:06
Nej, jag får nog föröka ägna helgen åt andra trevlig sysslor som att plocka kantareller eller nåt! =)
Ha en härlig dag!
Riktigt härliga trollsländebilder...Gillar särskilt den sista...
Svar från Heléne Alklid 2012-08-18 08:26
Tack Ingela! Ha en fin dag!
Härliga bilder på troll =) ja det är tungt med telezoom, enbenstativ rekommenderas och själv har jag upplevt det med Sigma 120-400 tidigare när jag fotograferade en fotboll match utan enbenstativ, vad det värkte efter ett bra tag =) så jag tog med enbenstativ nästa match och det underlättade väldigt mycket även om den kan vara i vägen ibland men ändå lätt värt varenda krona tycker jag. Tror att Sigman väger runt 1,2kg om jag minns rätt och så brukar jag ha två kamerahus när jag fotograferar fotboll. Lycka till. Allt gott
Svar från Heléne Alklid 2012-08-18 09:12
Ja, jag får nog ta och införskaffa mig ett sådant. Det vanliga stativet är också bra, men lite tyngre. =)
Ha en riktigt fin dag Mikael!
Hej,
hemma igen och så perfekt att få slappna av (mellan tvättarna och trädgårdsdjungelröjning) med några av dina vackra trollsländor. Känner igen det där med "ont i armen". Stora objektiv, men även undervattenshus med dubbla blixtar ger sånt. Fastnar speciellt för den sista bilden, den har liksom glimten i ögat och jag gillar den typen av komposition.
Hälsningar Lena
Svar från Heléne Alklid 2012-08-19 08:21
Hej Lena! Hoppas att du har haft en underbar resa, men jag antar att du delar med dig av dina upplevelser i form av många sköna blogginlägg? Ser fram emot det! =)
Ha det gott och tack för att du kikade in!
Ja det är lite synd att fina obj ska vara så stora och tunga oftast. Du måste kanske ändå packa med stativet mer. Jättefina trollsländebilder blev det trotts träningsvärken i arm. / Med vänlig hälsning, Danne
Svar från Heléne Alklid 2012-08-19 08:21
Tack Dan! Stativet ligger alltid i bilen, men du vet hur det är! =)
Ha det fint!
Underbart vackra trollslände bilder du tar.
Alla blir favorit idag =O)

Ha en bra helg.
// Tommy
Svar från Heléne Alklid 2012-08-19 08:22
Tack Tommy för dina snälla ord! =)
Ha en fin dag!
ettan o fyran är mina favoriter. Underbart fotat som vanligt. Åkte till Granö igår förmiddag men där fanns knappt några sländor kvar.
Svar från Heléne Alklid 2012-08-19 08:24
Vad synd! Tror det är mycket sländor utmed kanten ut mot sjön, för det kan man se att det vimlar av dom. Det blir till att införskaffa ett par vadarstövlar till nästa år tror jag! =)
Tänk vad man skulle kunna fota då! = I Arnåsholm vid bryggan finns det en hel del trollsländor också, så stanna till där nästa gång du åker till Granö.
Ha det gott!
Valltomta 2012-08-19 12:18
Tanken om vadarstövlar har slagit mig med ;) tror mannen har ett par liggande. Åkte iväg kl 6 idag till ett annat ställe (motsatt riktning) men där var stendött vid den tiden. Jag såg soluppgången iaf ;) Åkte hem och lade mig igen, fest igår så två timmars sömn var för lite.
Ha en bra dag på det som verkar vara sista vackra dagen i augusti om man ska tro prognosen.
Så vackra sländor du hittade.
Den sista faller mig i smaken.
Har ni inga fästingar där du är? När jag kryper omkring så kommer jag alltid hem med en eller 2 på kroppen, så det har blivit mindre krypande för mig nu i sommar.
Marianne
Svar från Heléne Alklid 2012-08-19 08:26
Tack Marianne! Nej, jag är förundrad över att inte fått en enda fästing i år! Går man ut med hunden så hittar man alltid flera som kryper på honom. Dom gillar väl helt enkelt inte mig, men det är jag glad för! =)
Ha det gott Marianne!
Härliga bilder av djuren och blommor med starka färger. Men det kostar på att vara fotograf och man får bära mycket men skit i det för det är ju så underbart kul, eller hur?!
Ha det gött .
Kram Irene
Svar från Heléne Alklid 2012-08-19 08:27
Ja, fördelarna väger verkligen upp alla nackdelar! =)
Ha en fin dag!
Kram!