My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

CANON EF 16-35MM F/2,8L II USM

Äntligen!!  =) Nu har jag skaffat mig ett komplement till mitt Canon 24-105 mm som har varit min trotjänare i ett par år, och till 75 % av all tid sitter på huset.  Men jag har saknat den där lilla extra vidvinkeln som man ibland vill ha. Testade Canons 17-40 mm för ett tag sedan, men tycker att bilderna tillsammans med mitt hus blir som om man har dragit för hårt i klarhetsreglaget i Lightroom. Bilderna blir väldigt hårda  med en HDR-känsla som inte riktigt passar mig, så den föll bort.

Min son sa att 24-70 mm, det borde jag ha, men det är ju inom det omfånget jag redan har, så det gick också bort. 

Har också på sista tid upplevt mitt andra objektiv ( 24-105) som lite soft, och målande när man har zoomat in 100-200 %, men det är inget som syns på en bild i vanlig betraktnings-förstoring, och det kan också ha att göra med att jag skaffade mig mitt 70-200 som verkligen är urskarpt... Då blir allt annat lite sämre liksom...  =)

Men detta objektiv var definitivt skarpt! Blev verkligen överraskad. Bokehn på 2,8 är också riktigt skön!

For en snabbis till Scandinavian Photo i Bankeryd efter jobbet i går och fixade ett UV-skydd då hemma-butikerna inte hade 82 mm  filter, så på hemvägen passade jag naturligtvis på att prova objektivet.

Så här kommer några bilder, i stort sett rätt upp och ner från kameran, med bara en lätt framkallning i Lightroom. 

Ha en skön dag alla!  =)

.

Har inte perspektivkorrigerat för att ni ska se hur det blir. Men tänk att få med hela kulturhuset fast man står så nära!!  =) Fantastiskt!

.

..och två bilder från morgonens tur!  =)

Postat 2015-04-25 08:50 | Läst 14126 ggr. | Permalink | Kommentarer (20) | Kommentera

THE OLD TOWN IN HDR

Ja, alla gillar inte HDR, men det gör jag, och det piffar allt till det lite grann ibland! Men jag har varit väldigt sparsam med spakdragandet.  =)

Så här kommer några bilder från när vi var i Gamla Stan i somras!

Ha det så bra alla och glöm inte rösta idag!!  =)

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2014-09-14 07:20 | Läst 12498 ggr. | Permalink | Kommentarer (20) | Kommentera

LONG TIME, NO SEE

Hej på Er alla härliga och goa  FS:are och självklart alla ni andra också!   =)

Det var ett tag sedan jag var inne, och det har varit fullt upp med bihålsinflammationer, tandvärk och penicillinkurer i omgångar, men när dom väl hittade vad som var fel, så blev jag frisk rätt så fort!

Jisses vad en tandinfektion kan ställa till problem! Men nu är den borta och jag mår som en prinsessa!  =)

Det har varit fullt upp även på andra fronter, och det är väl alltid så när det drar ihop sig till semester? Har kikat in på FS emellanåt, men inte haft orken att kommentera, men nu ska det bli ändring.

Mycket fotograferande har det inte blivit, men jag har försökt masa mig ut nån gång emellanåt. Har varit och jobbat i Shenzhen ( Kina) och de sista dagarna tillbringade vi i Hongkong! Vilken ställe!! Så mina bilder denna gång blir från denna underbara heta, hetsiga, och varmt pulserande stad!

Bilder från Kina kommer i något annat inlägg framöver!  =)

Kramar i massor!

På en skumpande båt med ISO 6400 så blir väl inte bilderna sådär superskarpa, men vad gör man? Dessa vyer vill man ju inte missa att föreviga oavsett kvaliteten på bilderna!  =)

.

.

Utsikt från Victoria Peak

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2014-07-21 19:00 | Läst 11425 ggr. | Permalink | Kommentarer (20) | Kommentera

ON THE WAY HOME

När vi hade varit i Mantorp och kollat på 24 timmars Winterhell, så kom vi på att Lill-Prinsen aldrig varit på Alvastra Kloster, så vi styrde kosan ditåt! Så här kommer ett gäng med bilder därifrån!

Ha det så gott alla och sköt om er!

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2014-03-27 12:29 | Läst 8128 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

TATTOOS AND ARCHITECTURE

Ja, ibland blir samlingen bilder helt crazy, men det är väl lite sån jag är antar jag!  =) Jag har länge sneglat på det vackra kontorshuset där Gina Tricot håller till i Borås. Så medans solen speglade sig vackert i huset gick jag loss med kameran. Gert Wingårdh är verkligen outstanding i sitt sätt att designa byggnader! Tummen upp!

Så här kommer en galen mix från vår eftermiddag/kväll i Borås i Måndags!  =)

Ja, jag har inte perspektivkorrigerat dessa heller, för jag tycker det ser så konstigt ut när allt är rakt, så ni får dom som jag såg dom i kameran!  =)

.

.

En liten Volvo-Selfie!  =)

.

.

.

Ackumulatortanken - Borås Energi

Black Scar Tattoo i Borås.

Duktiga Nikos i färd med att förbättra en gammal tatuering!  =)

.

På vägen hem kliade det fortfarande i fingrarna att få fota mer, och jag riktade kameran utåt genom bilfönstret och knäppte av ett par bilder med lång slutartid. Detta är en bild med hela  15 sekunders exponering, och jag blev faktiskt smått förvånad när jag såg att de små granarna hade fastnat på sensorn, men det finns det säkert någon som har en förklaring till. Varför blev det inte bara ett enda sudd?

Ha en underbar dag alla!  =)

Postat 2014-03-15 07:34 | Läst 9598 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
1 2 3 Nästa