My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

AMAZING VISIT

Ja, häromdagen fick jag verkligen finbesök på altanen! In flög en Trollslända, och han hade inte lätt att hitta ut igen. Flera gånger satte han sig på mitt finger och sakta försökte jag föra honom mot dörren, men han flög sin väg varje gång.

Han satte sig till slut tillrätta i vindruvsplantan och då var jag inte sen att hämta kameran!  =) När jag fått mina bilder tackade han för sig och drog ut genom dörren...  =) 

Så här kommer några bilder på mitt vackra besök som jag tror är en Metalltrollslända, men jag är inte säker.

Ha en underbar kväll alla härliga människor!

.

.

.

.

Avslutar med en bild på  Trollsländas prasslande vingslag, så mjukt och så himla vackert....  =)

.

Postat 2015-08-23 18:46 | Läst 18949 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

GELLERÅSEN - KANONLOPPET 2015

Ja, racing ligger mig varmt om hjärtat så när det var Kanonloppet på Gelleråsen den 15:e Augusti, så var man ju bara tvungen att åka dit, och jag var även där för att sponsra  Team Ahlqvist Racing som kör Legend cars med lite sköna och fartfyllda  bilder! 

Så här kommer en samling från Gelleråsen, och måååånga blev det!  =) Förstora gärna!

Ha en underbar helg alla härliga människor!  =)

Kribbe Ahlqvists bil.

Toni Ahlqvists bil

.

.

Toni Ahlqvist ( förare av bil nr 77)

Kribbe Ahlqvist (förare av bil nr 66)

En sista check av mekaniker Skalman..  =)

.

.

.

.. och vart tog vägen vägen?  =)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2015-08-21 19:46 | Läst 17765 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

IF THE WEATHER OUTSIDE IS BORING...

....ja, då kan man pyssla med lite inomhusfotografering! Interferensen av en såpbubbla är inte så svårt att fotografera om man bara vet hur man ska göra!  =) Jag tycker såna bilder är otroligt vackra och medan jag fotograferar kan jag sitta och titta på ytan och de otroligt starka färgerna och de vackra mönsterna som är i ständig förändring.

Så för den som vill försöka så kan jag berätta, för er som inte vill veta, ni får helt enkelt hoppa över det och gå direkt på bilderna!  =)

Annars gör jag så här, och nu säger jag inte att det är SÅ HÄR man ska göra, utan detta är hur jag gör. Det finns nog 1000 andra sätt också.  =) 

Man kan köpa såpbubbellösning eller göra egen. Blanda 1 del diskmedel, 1 del glycerol och 3 delar vatten, men det mesta funkar. Jag brukar använda duschtvål, schampo och allt  jag hittar och blanda allt i en salig blandning.

För att interferensen skall synas måste man ha en svart bakgrund, och här använder jag en rullgardin. Och för att färgerna skall synas framifrån  så måste interferensen framifrån speglas i nåt vitt. Ett vitt tyg går bra.

Jag använder min ena studioblixt och vinklar den så att det vita tyget i blixten speglar ytan i hållaren, så då behövs inget ytterligare tyg.

Jag har en hemmagjord hållare, men det går naturligtvis bra med sån man köper också. Men ju större desto bättre. Min som jag använt här är 26 x 16 cm! 

Man behöver inte ha studioblixt, utan en vanlig blixt duger också bra, eller fastljuslampor, men har man inget av det så går det bra med vanliga starka lampor. Viktigt är dock det vita tyget!

Man belyser interferensen lite snett från sidan, och fotograferar lite vinklat från den andra sidan. 

Blandningen häller jag i en stor bakplåt, och ställer hållaren i plåten och lutar den mot i detta fall en hög kruka.  =)

Sen är det bara att försöka ställa in kameran. Jag har här kört med en bländare mellan 10-14, och slutartider runt 1/160 - 1/200 dels sekund, och jag har fotograferat med mitt 100 mm makro, och med lägsta styrka på blixten.

En liten setup-bild hittar ni i slutet!  =)

Och så här blev mina bilder denna gång, och förstora gärna!  =)

.

.

Här har jag stört interferensen med en droppe mjölk, och då ändrar sig färgerna direkt.

.

Och så här blir det om man tillsätter en droppe saliv uppe på kanten!  =) 

... och här kommer några gamla med när jag ändå håller på!  =)

Så här ser det ut precis när ytan spricker!  =)

.

.

.

Postat 2015-08-01 18:24 | Läst 21719 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera