My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

MY NEW LENS - CANON EF 135 mm F/2 L USM

Det här objektivet har jag kollat länge på, och nu äntligen är det mitt. =)

Har länge varit lite skeptisk till det här med fasta brännvidder, då jag har ett Canon 300 mm jag nästan aldrig använder. Mina favoritobjektiv är såklart 24-105 och 70-200. En zoom är ju så smidig, men ibland måste man utmana sig själv och då fick det bli detta. För det priset tycker man kanske att objektivet borde haft bildstabilisator, men man kan inte få allt!  =)

Kan redan nu säga att jag älskar bakgrundsoskärpan det ger. Jag har testat på lite olika motiv, allt från snabba foton till landskap och jag måste säga att jag är helnöjd. 

Så här  kommer några bilder tagna med objektivet. Ha en fin kväll alla!  =)

.

.

.

.

.

.

Postat 2017-10-29 18:37 | Läst 22250 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

EVERYDAY BIRDS BUT STILL SO BEAUTIFUL

Mitt komplement till min fullformatare dök upp i Måndags, en Canons 7D Mk II och gissa om jag hade bråttom hem och packa fotoväskan! Det var inte särskilt bra väder och regnet hängde tidvis i luften och det blåste verkligen, men skam den som ger sig!

Testade först mitt 70-200 f/2,8 och med extendern x2, och det blev nog inte så pjåkigt. Inte den där toppskärpan som när 70-200 sitter på fullformataren, men ändå tillräckligt tycker jag, och ska man använda extender så får man räkna med en viss kvalitetsförlust. 

Testade sedan med mitt 300 mm f/4 objektiv på men det började skymma, och den hade verkligen kämpigt att hitta fokus, så manuell skärpa är att föredra om det är lite skumt, och fick gå upp med isot till 1000, men här märks klart och tydligt att 7D´n inte  klarar att hantera isobruset lika bra som i 5D Mk III, så dom blev lite pluttriga, men inget som stör så där jättemycket tycker jag.

Så här kommer några axplock från min kväll bland de underbart vackra vardagsfåglarna... =)

Ha en underbar dag alla härliga människor!

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2016-07-13 16:36 | Läst 13013 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

CANON EF 16-35MM F/2,8L II USM

Äntligen!!  =) Nu har jag skaffat mig ett komplement till mitt Canon 24-105 mm som har varit min trotjänare i ett par år, och till 75 % av all tid sitter på huset.  Men jag har saknat den där lilla extra vidvinkeln som man ibland vill ha. Testade Canons 17-40 mm för ett tag sedan, men tycker att bilderna tillsammans med mitt hus blir som om man har dragit för hårt i klarhetsreglaget i Lightroom. Bilderna blir väldigt hårda  med en HDR-känsla som inte riktigt passar mig, så den föll bort.

Min son sa att 24-70 mm, det borde jag ha, men det är ju inom det omfånget jag redan har, så det gick också bort. 

Har också på sista tid upplevt mitt andra objektiv ( 24-105) som lite soft, och målande när man har zoomat in 100-200 %, men det är inget som syns på en bild i vanlig betraktnings-förstoring, och det kan också ha att göra med att jag skaffade mig mitt 70-200 som verkligen är urskarpt... Då blir allt annat lite sämre liksom...  =)

Men detta objektiv var definitivt skarpt! Blev verkligen överraskad. Bokehn på 2,8 är också riktigt skön!

For en snabbis till Scandinavian Photo i Bankeryd efter jobbet i går och fixade ett UV-skydd då hemma-butikerna inte hade 82 mm  filter, så på hemvägen passade jag naturligtvis på att prova objektivet.

Så här kommer några bilder, i stort sett rätt upp och ner från kameran, med bara en lätt framkallning i Lightroom. 

Ha en skön dag alla!  =)

.

Har inte perspektivkorrigerat för att ni ska se hur det blir. Men tänk att få med hela kulturhuset fast man står så nära!!  =) Fantastiskt!

.

..och två bilder från morgonens tur!  =)

Postat 2015-04-25 08:50 | Läst 14236 ggr. | Permalink | Kommentarer (20) | Kommentera

I AM NOT A BIRD PHOTOGRAPHER

...but I try!  =)

Ja, fåglar är sannerligen inte lätta att fotografera, och jag beundrar verkligen alla er fågelfotografer därute!  =)

Så vi som inte ser och hittar alla de underbara små pippisarna får fotografera dom där lite större och som är halvtama, så här kommer en bunt med fågelbilder!

Dom är tagna dels med Canons 100-400 4,5-5,6 L IS USM, och med Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM med extender 2X på.

Ha en underbar dag alla härliga människor!

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2015-03-14 07:28 | Läst 13658 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

STUDIOSHOTS WITH ELINCHROMS BRX 250

Ja, äntligen har jag skaffat mig riktiga studioblixtar istället för de fastljuslampor jag använt tidigare. 

Efter mycket läsande valde jag till slut Elinchroms BRX 250 To Go, och jag har nu testat på lite av varje, och dom är verkligen kanon! Lätt att ställa in, lätt att montera såväl softboxarna som reflektorerna.

Ett minus när man köpte setet var att det inte följde med något stativ, utan det fick man köpa till, och det tycker jag nog att det kunde ingått.

Hade lite strul med den trådlösa skyporten, men det visade sig att jag inte sköt in den ordentligt, för den är allt lite plastig om man jämför med Hänhels Tuff TTL trigger som jag använt tidigare,  så man blir automatiskt lite försiktigare, men det är bara att trycka på!  =)

Då ingen mer än hunden velat vara modell, så har jag inte testat det ännu, men det kommer!  =)

Så det fick bli lite rökfotografering istället, och bilderna är tagna mitt på dagen, framför ett fönster, och det har jag aldrig lyckats med innan, utan har alltid fotat rök i ett mörkt rum på kvällen , men nu funkar det närsom!  =)

Så här kommer de första bilderna tagna med Elinchroms BRX 250 blixtar!

Ha en skön dag alla!

.

.

.

.

.

.

Postat 2014-04-14 05:40 | Läst 11480 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera