Om allt och ingenting.....

CANON EF 16-35MM F/2,8L II USM

Äntligen!!  =) Nu har jag skaffat mig ett komplement till mitt Canon 24-105 mm som har varit min trotjänare i ett par år, och till 75 % av all tid sitter på huset.  Men jag har saknat den där lilla extra vidvinkeln som man ibland vill ha. Testade Canons 17-40 mm för ett tag sedan, men tycker att bilderna tillsammans med mitt hus blir som om man har dragit för hårt i klarhetsreglaget i Lightroom. Bilderna blir väldigt hårda  med en HDR-känsla som inte riktigt passar mig, så den föll bort.

Min son sa att 24-70 mm, det borde jag ha, men det är ju inom det omfånget jag redan har, så det gick också bort. 

Har också på sista tid upplevt mitt andra objektiv ( 24-105) som lite soft, och målande när man har zoomat in 100-200 %, men det är inget som syns på en bild i vanlig betraktnings-förstoring, och det kan också ha att göra med att jag skaffade mig mitt 70-200 som verkligen är urskarpt... Då blir allt annat lite sämre liksom...  =)

Men detta objektiv var definitivt skarpt! Blev verkligen överraskad. Bokehn på 2,8 är också riktigt skön!

For en snabbis till Scandinavian Photo i Bankeryd efter jobbet i går och fixade ett UV-skydd då hemma-butikerna inte hade 82 mm  filter, så på hemvägen passade jag naturligtvis på att prova objektivet.

Så här kommer några bilder, i stort sett rätt upp och ner från kameran, med bara en lätt framkallning i Lightroom. 

Ha en skön dag alla!  =)

.

Har inte perspektivkorrigerat för att ni ska se hur det blir. Men tänk att få med hela kulturhuset fast man står så nära!!  =) Fantastiskt!

.

..och två bilder från morgonens tur!  =)

Inlagt 2015-04-25 08:50 | Läst 9490 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det här objektivet finns i min väska också, som ett komplement till 24-105. Jag använder det dock inte så ofta men det handlar nog mest om val av motiv för min del. De stora landskapen eller byggnaderna är det sällan jag fotograferar. Jag tycker sista bilden är strålande med det dina ljuset.
Hälsningar Lena
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 09:33
Jag gillar ju att fota landskap, men är ju makromänniska i grund och botten, men det är alltid kul att se världen genom nya linser, och inte alltid 1:1! =)
Ha en riktigt fin dag! Här regnar det tyvärr!
Jag tycker också att den sista bilden är strålande...men gillar även bilden där vattnet är med. Vidvinkel är häftigt...och vidsträckta vyer gillar ju jag...
Så nu gissar jag att det blir helgfotografering med den nya objektivet?!

Ha det gott och lycka till med fina bilder!

PS Vilket snyggt och foto-intressant kulturhus!
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 09:39
Ja, det blir nog en helhelg med det nya, men först ska jag åka till Fagerås där det planterats ca en miljon påsk- och pingstliljor, och 75% av dom blommar nu, och då får nog teleobjektivet sitta på, men slänger med vidvinkeln också!Just nu regnar det, men vi får hoppas att det lättar snart!
Ha en riktigt härlig dag Lena! Sköt om dig!
Riktigt fint objektiv, och i händerna på en sån duktig fotograf som du så kan det inte bli annat än strålande. Ser fram emot mer bilder. Sagt det förut och säger det igen, du är så sjukt duktig, Först att se motiven/motivet, sen kompositionen och bildbehandlingen, allt är i toppklass!
Ha det fint
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:12
Tack så mycket Mahdad för dina härliga rader! =)
Önskar dig en riktigt fin dag!
Grattis till det nya objektivet!
Jag har själv ett likadant och det är nog mitt favoritobjektiv just nu.
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:12
Tack! =) Det verkar otroligt bra!
Ha det så gott!
Jag måste ju börja om och köpa in nya objektiv under året eftersom mina försvann för ett tag sedan, så då tål det att tänka på vad jag behöver. Det du köpt verkar trevligt men jag skulle nog behöva lite mer vidvinkel. Spira är ju en läcker byggnad och vilka häftiga träd du hittade utmed vägen.
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:16
Canon har kommit ut med ett dundervinkelobjektiv alldeles nyligen, 11-24 mm. Det vore kanske nåt? =)
Ha det så bra!
Ingemar Svensson   2015-04-25 14:55
Alldeles för dyrt för mina behov Heléne:)
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 20:35
Det var det för mig också, det var därför det fick bli 16-35! =)
Det objektivet är riktigt bra och skärpan är kanon. Har inget själv men saknar ett. Har provat min svågers och som sagt, vill ha ett. Det är egentligen ganska smalt i sitt omfång 16-35, men för landskap är det ju kanon. Då hoppas vi får se ännu mer kanonbilder framöver... :-)
Ha det fint!
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:18
Ja, det är inte så brett, men jag har ju 24-105, och 70-200 och extender X2, så jag kommer alla brännvidder från 16 mm nu, och det räcker för mig. Hade velat ha ett fast 400 mm, eller allra helst 500 mm, men det kostar ju rätt så mycket, så det får jag drömma om några år till! =)
Ha det så gott!
Grattis till det underbara objektivet! Med det kommer du att ta många fantastiska bilder! Jag följer några personer som ger mig inspiration att hitta nya vägar, nämligen skogar! http://1x.com/member/deep21 och http://1x.com/member/9303

//Jocke
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:22
Fin inspiration där Joakim! =)
Ha det så gott!
Vidvinkel är ju alltid kul, speciellt vid landskapsfotografering är det ofta användbart tycker jag. Lycka till med det nya nu. :)
-affe
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:23
Tack Affe! =)
Nu vill jag åka till kusten och Skåne och Österlen, och jag vet inte allt! =)
Alltid kul med nya prylar!
Ha det så bra!
Grattis till det nya objektivet, det kommer du att ha mycket kul med
Marianne
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:11
Ja, det tror jag med! =)
Allt Gott!
Jag hade ett 16-35 när jag använde Nikon, en användbar zoom som funkar till mycket.
Idag äger jag inga zoomar och ibland saknar jag det, men oftast löser det sig ändå ;)
Fina "testbilder" du visar. Gillar speciellt ettan och den sista. Gött tryck i färger, skärpa och kontrast. Lagom av allt :)
Ha en bra dag!

//Tommy
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 13:25
Tackar tackar! =)
Har fotat lite mer med det idag, men inte hunnit kolla bilderna än. =)
Ha det så himla gott!
Grattis till ny leksak, den skapar möjligheter, men den är svår, eller rättare sagt det är inte så lätt att göra så kraftig vidvinkel rättvisa, men en utmaning är det, o den klarar du säkert, bara det inte blir en massa lutande hus, hehe. Ha en fin helg, LO
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 16:16
Nej, ska försöka räta upp efter bästa förmåga! =) Ser att det är lite svårt att ljusmäta och himlen blir gärna utfrätt på ett sätt som jag inte upplevt med något objektiv innan. Ja, det blir en utmaning på många sätt, men roligt!
Ha en fantastisk kväll!
Kalas, jag förstår att du är nöjd!
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 20:35
Ja, det är alltid kul med något nytt! =)
Fantastiska bilder som vanligt. Kul med nytt objektiv i kameraväskan :)
//Johan
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 20:35
Tack så mycket! =)
Ha en skön kväll!
Grattis! En vidvinkelzoom som är mycket bra för landskap och arkitektur. Jag gillar speciellt 2:an och sista bilden!
Själv har jag bara fasta objektiv när det gäller vidvinkel, en 24:a och 28:an, men det är klart, en zoom är smidig!
Svar från Heléne Alklid   2015-04-25 20:37
Ja, zoom är smidigt och mitt 24-105 har ett omfång som passar mig ypperligt, men ibland vill man liksom se lite mer, och det gör man med det här. Ska bli kul att åka till kusten och prova det!
Ha en skön kväll!
Grattis till fin optik! Är jättenöjd också med min 16-35/2,8, en Zeiss som möjligen inte är i din klass riktigt men tror jag ett av Sonys bättre, köpt begagnad för kanske ett år sen. Av en händelse är bilderna i senaste bloggen, blå bakgrund, tagen med den. Gillar dina första bilder, snyggt!/ Björn T
Svar från Heléne Alklid   2015-04-26 08:11
Kikade in på din blogg! Underbara bilder och gluggen var ruskigt skarp och vältecknande! Snyggt Björn!
Nu får du kul skall du veta.
Jag hade ett sådant till min analoga kamera.
Det blir så härliga bilder tyckte jag men inte alla tyckte om det för
det går förvanska vad som helst om du känner för det.
Det gjorde jag.
Fräcka bilder i dag.
Arkitekturkram på dig.
Gun-Inger
Svar från Heléne Alklid   2015-04-26 08:12
Ja, nu ska jag fota vidvinkel så det står härliga till. Som mamma sa: Lite snett är inte lett! =)
Kram kram!
Härliga bilder med ett underbart objektiv. Är det där kulturhuset i Jönköping? har aldrig sett det....
Själv har jag en 17-40 sen förut, och den är grym men detta är ju grymmare som sagt.... :-) Får bli uppgradering nån gång..
Och 24-70/2,8L II har jag , den är oxå extremt grym men har du redan 24-105 så känns det overkill så länge du inte ska fota mycke porträtt med kort skärpedjup.
Ha en fin dag !
//Lasse
Ser ut att vara ett riktigt bra objektiv.
Jag var på jakt efter ett objektiv som var lite lättare i vikt för att ha med på mina resor än den superzoom som jag brukar ha med till ställen där det är hopplöst med objektivbyte. Fick fatt i ett Tamron som passade till Canon och i det omfång jag ville ha. Det var nog det sämsta köp jag gjort för det vinjetterar alldeles förskräcklig. Ska testa det på sonens kamera som inte är fullformat om det är bättre där.
Kul med nya prylar. Du borde testa ett tilt/shiftobjektiv också.
FotobloggarFollow on Bloglovin

Innehållskategorier

  • Intresse - Konstfoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Macro
  • Intresse - Natur
  • Intresse - Växter, insekter, naturdetalj