Om allt och ingenting.....

HARLEY DAVIDSON - SPORTGLIDE

Min man köpte en HD Nightrod för några år sedan, och jag var aldrig särskilt intresserad av att åka med, men efter att han hade haft den i tre år, och faktiskt delat och stött mig i alla mina hobbies jag planlöst startat så tänkte jag att jag får ge det en chans, och stötta honom i hans intressen också, så jag har åkt hoj! Mycket och ofta!  😊

Midsommardagen skulle vi ta en runda och åka till ett fik i Unnaryd, och i en kurva låg det enormt med rullgrus, och det fanns ingen möjlighet i världen att hålla kvar motorcykeln på vägen.

Vi hade änglavakt och skadorna vi fick är sånt som går över, men hojen, den blev skrot.

Jonas ville naturligtvis ha en likadan igen, men en 10-12 år gammal Nightrod kostar nästan lika mycket som en ny, och då får man ju fråga sig, vad ska vi ha motorcykeln till, och varför.

Vi vill ju kunna åka långt, och ha med packning för en dag eller nåt, så valet föll på en ny HD, en Sportglide. Är kanske inte lika tuff som Nightroden, men bra mycket smidigare! Så snart blir det en långtur!

Ha det gott alla härliga människor, och kör försiktigt vad än ni nu kör!  🥰

I really miss U

Inlagt 2023-08-03 19:07 | Läst 1259 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Oj, jisses.. änglavakt är bra! Snygga hojar, men 'pilliduttz' känns lugnare.. Hälsn!
Svar från Heléne Alklid 2023-08-03 19:52
Visst är det så! Vad kan hända när man har näsan nerstucken i mossa liksom? 😁
Skönt att det ändå gick bra. Fräcka dessa maskiner, men inget som jag har haft något större intresse i. Du har varit inaktiv i många år, hoppas det inte tar fem år till nästa inlägg. Fina bilder på cyklarna
Svar från Heléne Alklid 2023-08-04 09:15
Tack Peter! Jag lovar att det inte ska gå fem år till nästa gång! 😊
Hellre näsan i mossa än i rullgrus!
Ser fram emot fler mossor mm.
//Lola
Svar från Heléne Alklid 2023-08-04 09:16
Tack Lola! 👍
Ha det så gott!
Tycker nya hojen är superfin och tur hade ni i oturen.
HD är väl lite som en dröm ....
Fina foton
/N
Svar från Heléne Alklid 2023-08-04 09:17
Ja, motorcyklar är nice, tog mig några år att inse det bara! 😁
Nu skulle jag inte vilja vara utan det.
Ha det så bra!
Hej Heléne - grattis till er båda med nya HD.
Jag tog aldrig motorcykelkörkort – det blev bilar direkt. Min bror å sin sida tog ett MC-kort när han fyllde 50 (panikåldern) och skulle "realisera" sig, som det hette. Han köpte först en Yamaha Virago men bytte senare till HD, vilket han fortfarande har.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Heléne Alklid 2023-08-04 09:18
Tack Erik! Det är aldrig för sent att ta mc-kort! Jag har funderat jag med, men insett att det är nog roligare att sitta bak! 😊
Ha det så gott!
Ni hade änglavakt och ha det i åtanke på framtida turer. Jag har aldrig känt något sug efter att åka motorcykel och min sambo har tack och lov inte fått för sej att skaffa en på "äldre dar". Dina bilder är läckra och visst finns det något lockande i detta. Vi håller oss till dykningen så länge.
Hälsningar Lena
Svar från Heléne Alklid 2023-08-04 09:19
Tack Lena! 😊
Ha en underbar dag!
Det går ju att följa olycksförloppet på sista bilden, relativt snäll terräng vid sidan om vägen, då har man änglavakt. Tycker om att åka hoj själv, min nuvarande är mycket stillsam och passar mig perfekt till mina fotoutflykter, en liten Suzuki, HD är helt utanför min värld.
Svar från Heléne Alklid 2023-08-04 09:28
Ja, rullgruset ligger uppe i kurvan, och redan när jag märkte att hjulet åkte utanför vägkanten bestämde jag mig för att inte klämma benet under mc´n, då det är något jag alltid är rädd för i kurvor, då mc väger över 300 kg, så instinktivt hoppade jag av i farten, och slog i bakhuvudet i asfalten, och blev medvetslös, fick rejäla muskelbristningar runt nacke, revben och i ljumskarna av alla ställen.

Slog också i armbågen illa och skrapade upp mig ovanför svanskotan. Min man bröt handen, och fick ett otäckt sår på benet, och så vi fick åka ambulans till Halmstad, men det är ju småsaker, men känner fortfarande av hjärnskakningen och stelheten i kroppen. Men man får vara glad att man lever! Kunde gått mycket värre! 😊
Ha det så bra!
Vibybo 2023-08-04 14:39
Låter betänkligt, gjorde p.g.a. oerfarenhet en luftfärd 18 år gammal, en VW träffade mig i sidan, hjälmen fick sprickor, billacken satt kvar i jackan, ledde hojen hem, och mådde förfärligt nästa morgon. Det var en Yamaha AS1, sen åkte jag med Kawasaki Z1, och ingen olycka efter det lyckligtvis.