Om allt och ingenting.....

Kallt, kallare, kallast.....

Ja, idag hade temperaturen sjunkit ytterligare några grader och det var över -20 när jag gick upp. Men dom säger ju att det inte finns nåt dåligt väder utan bara dåliga kläder, så jag packade fotoväskan och åkte ut en runda. Men jisses vad kallt det var!

Först åkte jag till mitt vackra Flahult, men allt hade frusit igen, men man kunde höra ett svagt dån av det framrusande vattnet under den tjocka isen....Så vi for vidare till Arnåsholm och Hällabäck där isarna blir så där härligt tjocka, förvridna och vackra...

Efter att ha fotat i en halvtimme eller så, så var fingrarna stelfrusna, och vi beslöt att åka hemåt...

Det är vackert när det är vinter, men jobbigt att fingrarna inte klarar en dag i snorkallt väder. Jag har så svårt att ha på mig handskar när jag fotar, så dom åker för det mesta av. Hur gör ni med era kamerainställningar och tjocka handskar? Vad ska man ha för handskar egentligen?

Ha en riktigt fin Söndag alla där ute!

Inlagt 2012-02-05 13:35 | Läst 8245 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Som vanligt vackra bilder, Heléne! Nästsista bilden är min favorit.
Betr frusna fingrar så kan jag rekommendera en vante som man kan köpa i en specialaffär för amatörfiske. Det är en kombinerad tum- och torgvante. Man kan lyfta upp "tumvantedelen" och under den har man en fingervante med avklippta fingervantstoppar.
På så sätt behöver man aldrig ta av vanten. Förstår Du hur jag menar?
Svar från Heléne Alklid 2012-02-05 14:15
Tack Wolfgang för tipset! Ska hålla utkik efter ett par!
Ha en fin söndag!
Hej Heléne!

Verkligt vackra bilder från naturen i sin kyliga prakt.
Precis som Wolfgang redan skrivit, ett par vantar där man enkelt kan få fram fingrarna är det jag också rekommenderar.
Även i jaktbutiker finns sådana, även om det inte är någon butik jag brukar besöka...

Trevlig söndag /Lasse
Svar från Heléne Alklid 2012-02-05 19:08
Tack för tipset! Ska fixa ett par sådana omgående!
Ha en härlig kväll!
Jätte fina bilder Helene. Det är jobbig med kalla händer, men vi har ju Gekås inte så långt borta, där jag köpte mina vantar som inte har .....man viker bort vantan från alla fingrar . Mycket bra...
MVH Anita
Svar från Heléne Alklid 2012-02-05 19:07
Tack Anita för din kommentar! Ska köpa mig ett par så snart jag hittar! Dom verkar fiffiga!
Ha en fin kväll!
Så underbart vackert!
Jag kör med fingervantar som funkar att ratta med om det inte är för kallt som nu. Då blir det såna där tumvantar kombi torgvantar.
//Ewa
Svar från Heléne Alklid 2012-02-05 19:06
Tack! Såna kombivantar ska införskaffas snarast! =) Ha en fin kväll!
Fina bilder blev det ju i alla fall, trots kylan.
Själv kör jag alltid med bländarprioritet, A-läge på kameran, och då behöver jag bara kunna snurra på ett hjul vilket brukar funka även med handskar. När jag kör mina nattbilder så ställer jag bländare och skärpa och sedan trådutlösare och B-läge, sedan är det bara att stå och köra åkarbrasor tills exponeringen är klar. ;)
-affe
Svar från Heléne Alklid 2012-02-05 19:05
TAck Alf! Jag kör också på bländarprioritering, men fokuspunkten ska ju flyttas i bland, och man ska ju kolla på bilden, och blir slutartiden lång trots största bländare jag då ska man ändra isot, så det blir en hel del jox i alla fall.. =)
Ha det fint!
alf109 2012-02-05 19:17
Jag använder alltid den centrala fokuspunkten och komponerar om bilden efteråt, förmodligen därför att jag är van manuell fokus.
-affe
Svar från Heléne Alklid 2012-02-05 20:30
Jag har dessvärre en död fläck i ögat, och lite dålig syn på det ögat jag fotar med, och när jag fotar macro och fokuserar manuellt så behöver jag höra det lilla goa pipet för att veta att jag är i närheten av det jag vill ha i focus! =) Det är så jobbigt att fota med höger öga, men det går, men jag brukar få så förskräckligt ont i nacken efteråt! =)
Verkligen fina bilder! Värt frusna fingarna :-)