Om allt och ingenting.....

Nik Software HDR Efex Pro!

Ja, då hade man testat det också!  Verkar vara helt okey! =)  Resultatet blir ungefär som i Photomatix Pro. Dock finns här  många förinställningar att använda och en hel del roliga med surrealistiska effekter. Effekten jag använde på bilden nedan är "Grannys Attic" och sedan korrigerade jag bara kontrasten lite grann. Den bilden består av tre exponeringar. 

Men om man vill göra fusk-HDR från en singelbild så är Topas Adjust 5 bra  mycket bättre, men det är vad jag tycker. Inställningsmöjligheterna i Topas Adjust är många fler, och man kan få bilden precis hur man vill ha den.  De två sista bilderna är från endast en exponering, och det måste man ju säga att resultatet blir förvånansvärt bra med tanke på att det bara är en bild...

Vilket program använder ni till era HDR-bilder? 

Ha en fin dag alla!

Bild 1. HDR Efex Pro  / 3 exponeringar

Bild 2: Topas Adjust 5 / 1 exponering

Bild 3: Topas Adjust 5 / 1 exponering

Inlagt 2012-02-12 13:52 | Läst 7151 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Heléne!
Första bilden tycker jag är bäst med sista på god andra plats.
Mittenbilden har för mycket rödstick för min smak, men är absolut inte dålig för det.
Det är spännande med alla digitala plug-ins och program för att manipulera eller ibland rädda sina bilder.
För övrigt är själva motivet du presenterar i bilderna jättefint!
Trevlig söndag /Lasse

P.S. jag sitter inte vid min vanliga dator och med minne som en gråsten minns jag inte vad mina program heter! *Ha-Ha* D.S.
Svar från Heléne Alklid 2012-02-12 19:10
Tack Lasse för din härliga kommentar!
Ha en trevlig Söndag du med!
Vackert! Jag använder inget för jag har inte testat HDR. :-) Men gillar det mycket ibland. Den första och sista faller mig mest i smaken även om skillnaderna är små i bilderna. Snön var finast i den sista tycker jag.
Kram!
Svar från Heléne Alklid 2012-02-12 19:11
Tack Ewa! Det är verkligen kul med HDR. Prova nån gång! =)
Ha det fint!
Kram!
Dom gör nog ungefär samma saker, anledningen att jag valde hdr efex var att jag även kör deras utmärkta silver efex pro 2 för svartvitkonvertering. De har ju en hel svit med program för att hantera det mesta och personligen gillar jag att de verkar vara ungefär likadana att jobba med.
-affe
Svar från Heléne Alklid 2012-02-12 19:12
Ja visst gör dom det! Ha en underbar Söndag!
Intressant! Själv har jag båda PhotoMatrix och HDR efex. Båda är riktiga bra! Med HDR blir man lätt hemmablind och överdriver mycket i effekten. Jag har själv det problemet också :-) Jag gillar sista bilden bäst.
Svar från Heléne Alklid 2012-02-13 17:22
Ja, det är lätt att dra i spakarna för mycket! =)
Ha en fin dag!
Hej Heléne!

HDR-bilder kan bli riktigt bra när man väl har lärt sig att inte överdriva. Jag använder ofta fusk-HDR för att få mer märg i en bild. Ett bra sätt kan vara att göra en fusk-HDR-bild och sen blanda den med originalbilden för att få en balans som känns rätt.

Själv använder jag programmet Dynamic Photo HDR. Ett alternativ som ofta fungerar lika bra är att bara justera 1-3 färger i en bild medan man låser alla andra färger. Resultaten liknar ofta de som du har fått i bilderna 1-3, beroende på inställingarna.