Om allt och ingenting.....

NOT FOR HDR-HATERS!!! =)

Ja, idag blir det några bilder som jag tog för ett tag sedan och som jag på något märkligt sätt inte vågat lägga ut för jag vet att det är många som inte gillar det, men som rubriken antyder, ni får blunda!  =)

Det är tre exponeringar med ett steg åt vardera håll och sammansatt i HDR Efex Pro.

Ha en fin Tisdag alla!  =)

Inlagt 2013-03-19 12:05 | Läst 8943 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
2013-03-19 12:23   Jörgen Gucco
Hej Heléne
Jag tycker du gjort ett fint arbete med dina justeringar. HDR är intressant för mig när det görs med känsla:)
Jag är ingen fantast av HDR, men görs de med finess och inte för mycket dragande i reglagen åt de mer extrema hållen, så kan det bli snyggt,

Det optimala är när man tittar på en bild och undrar...Hmmm undrar om det är HDR.

Lite av den känslan får jag av dina bilder, allra helst den sista

//Micke
Även om du använt dig av HDR så gör du det med sån finess...
Snyggt Helene
Kram Lena
I mina ögon perfekt avvägt HDR! Snyggt jobbat/ Danne
I love it ! :-)
Du gör så fina bilder Heléne så man smäller av och dom går inte att hata på något sätt.

Här blir det inget fotande idag för det blåser ishavsvindar så man håller på att frysa ihjäl känns det som.....
Ha det så underbart fint och sköt om dig :-)
Kram o hej!
Jag håller med övriga talare:
Det här är skolboksexempel på hur snyggt det kan bli med väl avägda HDR-bilder

MVH
Jens
Mycket smakfullt gjort!

Steffe
Rätt använt, skulle jag villa säga! Göra bilderna naturliga, men inte överdriva.
Jag är ingen HDR-älskare men har trots det lagt ut någon bild själv. Jag tycker att det kan ha sina fördelar rätt använt och med rätt motiv. Gamla hus kan vara ett motivområde där det gör sig väldigt bra som den sista bilden. Den översta bilden gör sig också medan de två nästa inte blir lika bra (tycker jag). Bara man är tydlig med vad man gör så ser jag inga problem. Kör hårt :) /Frode
Detta funkar utmärkt! Snyggt jobbat som vanligt!//Perran
Lagom är som i de flesta fall bäst, även så här. Instämmer i övrigt med Frode.

/Torbjörn
Tycker att du lyckas väldigt bra med dessa inställning :) För mig är det känslan som räknas..Allt gott
HDR är det bästa sen skivat bröd.
Finner det riktigt roligt och underhållande att denna teknik kan sticka så mycket i ögonen på folk. Och folk i detta fall är fotografer, för det finns väl få "icke fotografer" som inte gillar HDR snarare tvärtom. Ju mer man drar i reglagen desstå bättre enligt dem. Impressionisterna på slutet av 1800-talet fick också höra hur illa de behandlade konsten och måleriet men det är väl ingen som anser det idag? Det ironiska är att den formen tillkom lite som en effekt av fotografiet.
Hej,
Det här funkar bra. Det är inte alltid det gör det. Beroende på fotografen.
Ha det bra
Bob
Effekten blir lite mystisk och effektfull.
Svårt att inte gilla, jag tycker att det är perfekt HDR!
Kram och ha en fin kväll!
ewa
Hej Heléne. Jag tycker du fått bra balans i bilderna - HDR utan att det märks. Precis så som jag gillar att utnyttja tekniken. Du får fram känsla av råkall vinterdag och våren känns fortfarande långt borta. Som idag alltså! Mvh Thomas
Jätte fina bilder med precis lagom HDR, gillas!! Ha en fin kväll! Mvh. Johan
Sett såhär, så tycker jag att HDR står för Human Dynamic Range.... ;) //Peter
Måste HDR nämnas när du visar så fina bilder.

Inte för jag har provat denna teknik så jag borde kanske inte yttra mig men det gör jag för jag tycker så mycket om bilderna.
De där rötterna påminner om odjur som är fastbundna till trädstammen.
Huset är så spännande har där varit en kvarn eller..............
Nu snart onsdag och du uppe med tuppen som vanligt kan jag tänka..
Ha det gott
Gun-Inger
Jag ÄLSKAR HDR-bilder!
För min del får de gärna vara ännu mer effekt ;o)
Kram Milla
Jag är inte HDR-hatare, men tycker det bör användas i lagom mängd för rätt motiv. För landskap gillar jag bäst när det används för att kompensera för kamerans begränsade tonomfång jämfört med det mänskliga ögat och då kan bilden bli mer "sann".
Av dessa bilder gillar jag den sista bäst. HDR-tekniken gör underverk med strukturen i byggnaden.
Ha en bra dag!
Bjarne
Jag gillar sista bilden :-)
Jag tackar Er alla för inspirerade och värmande kommentarer! =)
Allt Gott till Er och ha en fin dag!