Om allt och ingenting.....

VICTORIA TOWER

Ja, på väg hem efter fotoutställningen i Säterdalen beslöt vi att stanna en natt i Stockholm. Vi bokade rum på Scandics spektakulära hotell i Kista, Victoria Tower.

Måste säga att jag tycker att det är ett arkitektoniskt mästerverk! Man formligen tappar andan när man går omkring i hotellet!

Det är ritat av Wingårdhs arkitektkontor och dom inspirerades av Charlotte Pirellis glittrande mikrofon när hon sjöng låten "Hero".

Det är Nord Europas högsta hotell och man har en fantastisk utsikt från skybaren som ligger högst upp. Så här kommer några bilder på ett av de vackraste hotell jag någonsin sett.

Ha en riktigt fin dag alla! =)

Inlagt 2012-07-29 09:42 | Läst 12046 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Å, var Du i Stockholm... Då hade vi ju kunna träffats och fotograterat ute i naturen tillsammans.
Kram Milla
Svar från Heléne Alklid 2012-07-29 11:47
Ja, Camilla, det kunde vi verkligen, men vi hade så bråttom så bråttom. =) Vi kom ner så sent till Stockholm, och hann bara med en snabbis på Fjärilshuset och en liten runda i stan, och en tur på utsidan av Globen. Min hundvakt skulle till Göteborg och gå på Bruce Springsteen så vi var tvungna att åka hem tidigt på morgon dagen därpå. Men det går fler tåg, och jag hoppas att vi kanske kan ses nästa gång vi är i Stockholm?
Kram!
Byggnaden i fråga verkar dela folket i två läger, antingen gillar man den eller så gör man det inte. Inga mellanlägen... Du och jag verkar tillhöra den positiva kategorin. Själv har jag bara passerat huset, men ju fler gånger det har skett desto mer gillar jag arkitekturen. Fasadens färgsättning förändras ständigt beroende på väder och tidpunkten på dygnet. Måste nog ta mig en titt i huset invändigt vid något tillfälle. Kommer förmodligen aldrig att sova där, hotellet ligger för nära mig för att en sådan extravagans ska inträffa.
PS! Dina bilder gör huset rättvisa! DS.
Svar från Heléne Alklid 2012-07-29 11:44
Kan tänka mig att huset är alldeles fantastiskt i varmt morgonljus när solen går upp! Ta dig en sväng inom hotellet och kolla - det är det verkligen värt! Om inte kan man alltid gå in och äta en bit mat för den var verkligen god den med! =)
Hej Heléne. Du har helt rätt i att det är en fantastiskt fin byggnad i en stil som vi inte är så bortskämda med i Sverige. Svårfotograferad dessutom. Jag tycker du lyckats otroligt bra att fånga både in och utsidan! Gillar särskilt bild 2 - måste nog bli en drink i skybaren snarast! Mvh Thomas
Svar från Heléne Alklid 2012-07-29 17:09
Tack Thomas! Ja, en drink i skybaren kan varmt rekommenderas! =) Lite roligt var också, att när vi skulle beställa mat så kom menyerna in på Ipads! =) Tim tyckte det var hur coolt som helst! =)
Ha en fin kväll!
Mycket fina bilder på hotellet med fin konst och trevlig inredning.
Tycker om den sista bilden..blå byggnad som gåtr till en blå himmel..
MVH Anita
Svar från Heléne Alklid 2012-07-29 17:09
Tack Anita! Ha en riktigt fin kväll! =)
Snyggt!...förstås ;o) Kram!
Svar från Heléne Alklid 2012-07-29 17:10
Tack Elisabeth! =)
Kraaam!
Läcker och kul med sånt rejäla byggnader! =) fina bilder som vanligt från dig! Allt gott
Svar från Heléne Alklid 2012-07-29 20:23
Ja, det är kul att fota nåt annorlunda nån gång! =) På väg hem stannade vi i även i Vadstena och fotade lite i kyrkan där, och det var kul för det har jag nästan aldrig gjort. Det var mörkt så jag fick höja isot till 2500, och jag hamnade ändå på runt 1/15 dels sekund, men det funkade rätt så bra ändå. Det kommer bilder därifrån också nån dag! =)
Ha det gott Mikael och tack för att du tittade in!
Jamen, vad lustigt jag var på väg till skybaren förra veckan för första gången! Jag har bara plåtat tornet utifrån ett antal gånger, kom dock inte dit då annat kom emellan. :-( Superfina bilder som verkligen gör tornet rättvisa! Stor kram!