Illustrerad dagbok från Strängnäs och övriga världen

Det finns inget dåligt fotoväder – fan tro´t

Det finns inget dåligt fotoväder – om man är en duktig fotograf. Fan tro´t...  Grått och dimma kan förstås också vara snyggt på bild. Men jag har i alla fall under den gråa, fuktiga hösten  tappat inspirationen  – tills häromdagen, när solen äntligen lyste upp höstfärgerna. Det som fick igång mig var ett par nyinköpta gråfilter.

Först testade jag vid närbelägna Strängnäsfjärden:

Inte så pjåkigt tyckte jag och gick hem och klev ut på balkongen:

Dagen därpå (7 oktober) lockade det vackra höstvädret till nya försök med gråfilter, denna gången från fågeltornet vid fältstationen Rödrommen mellan Strängnäs och Eskilstuna:

Inte så pjåkigt det heller! Eller vad tycks?

Inlagt 2012-10-07 19:29 | Läst 3130 ggr. | Permalink
Inte dumt alls! Jag fastnar specifikt för den sista bilden som har ett härlig djup med de vackra vasstråna i förgrunden och den blå himlen med lite små molntussar i bakgrunden. Men din bild från balkongen är inte så dum heller. Du har fin utsikt från ditt hem.
Hälsningar Lena
Svar från Cessna 2012-12-08 17:20
Tak Lena för din uppskattande kommentar, som jag först nu kunnat läsa. Balkongvyn är numera förstås helt annorlunda, mer vitpudrad med gråmelerade inslag. Hälsar Peter
Håller med Lena -bilden från fågeltornet/fältstationen gillar jag skarpt. Så snyggt med den brun-silvriga vassen mot det blå vattnet och himlen. Var själv ute o traskade med kameran kring Lindbacke precis söder om Nyköping igår morse-i tät dimma och blöta... Tacksam så länge det inte regnar i alla fall (vid lunchtid kom ösregnet...). Fick igår hem ett ND-filter (halvtonat gråfilter, fabr. Dörr) från Cyberfoto -ska bli spännande att testa det. Har sedan tidigare ett polarisationsfilter (B+W) som jag använder emellanåt.
Svar från Cessna 2012-12-08 17:18
Tack för din kommentar, som jag först nu kunnat läsa. Hoppas att du redan fått nytta av ditt ND-filter. Hälsar Peter