keepers of light

spridda nedslag i en hantverkares tillvaro...

dimensioner

Vi har just nu en grupp från en skola i norra californien på besök skolan heter m  school of performing arts och ligger i Acadia. Jean som startat skolan är gammal elev från Biskops arnö, gick redan i början på sextiotalet då det bara var 15 elever och nu är vi runt 150 här på ön. Den enda regel som fanns här då var att man skulle visa respekt. Så fjompigt enkelt det kan låta nu när vi har regler både för det ena och det andra. Men Jean facinerar då hon driver skolan där med denna regel. Det kräver visserligen mycket tid för dialog och lyssnande. Nu har jag bortåt 40 elever som jag kommer i kontakt med i det dagliga arbetet.  Kul med Robert Adams som hassellbladspristagare, kanske kan det röra om lite grann i debatten. Mitt arbete rullar på och veckorna svischar iväg och kamerorna får vila för mycket emellanåt. Men det blir väl bättre till sommaren, ska ha två veckokurser en i början på juni i fotogravyr och jemsebyetsning. Ska bli kul.Gummitryckskurs i slutet på juli. Alltid kul med dessa sommarkurser. Intensivt och mycket arbete med förberedelser och under själva kursen. Känns som sciencefiction att jagverkligen hade dessa fotografiska hantverkskurser. Hade föreläsning igår för amerikanarna om det fotografiska hantverket. Känns fantastiskt att visa alla dessa olika elevbilder från kurserna.

Rekommenderas varmt gör Per Lindstöms fina bok om tiofotograferna som ger fina lässtunder med sin mycket bra skrivna text och bildurval.

 Nåväl idag ska vi iväg till skokloster på studiebesök. Jag ska guida i skoklosterkyrkan, och sedan blir det slottsvandring. Normalt brukar jag inte guida i kyrkor me det är väl bara att improvisera och titta på dessa fantastiska skulpturer i trä som dfinns där och själva kyrkan har rötter i 1280 talet. 

Blir nog dialen idag med tri -x..

 

Ha det

mvh Lasse

 

Bilden är från ett nyligen inscannat färgneg tagen på någon höghasa färgneggfilm från kodak 1990.

Postat 2009-04-16 07:59 | Läst 1630 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera