spridda nedslag i en hantverkares tillvaro...

vårstädning

Så börjar det dra ihop sig till terminsslut och sommaren hägrar. Håller på att gå igenom kyl, frys och sval för att kolla igenom vad jag har för film ligger och det är mycket. Har fotat lite polaroid och det är ju slut sedan. Men har några kvar. Det har alltid varit dyrt och nåt som man mer lekt med. Fast när jag jobbade i Studio använde jag den mycket. Det blev en lång vinter med mycket att tänka på och en viktig röst i den svenska fotografin har tystnat Sune Jonsson.

 

Här polaroid filmen hette chocolate och har en sepiaton det ska vara den sista produkten som tillverkades innan fabriken lades ner.

Här har jag fotat med FUJI s polaroidfilm som fortfarande tillverkas. Den här var gammal och har legat bra många år.

Cora och Nicolina var här en stund på valborgsmässoaftonen så då blev det en polaroid till. Men det är ju det dokumentära det skall vara.Har nog kommit till den åsikten att det är dags att börja arbeta med allt det gamla materialet som jag samlat på mig. På Oscar II  konferanscenter i uppsala  hänger det tio gelatinsilverprintar med bilder från Tartu i Estland våren 1998. Allt bruntonat förstås. Kolla på www.oscar2.se om det finns möjlighet att se utställningen nån dag. Men det verkar som om långsamheten springer i från oss. Men det ska bli en storformatssommar i alla fall men Linhof technikan och Szabaden.

mvh

Lasse

 

Inlagt 2009-05-02 20:13 | Läst 1615 ggr. | Permalink