Mats Bildblogg

... bilder från här och nu och där och då...

Semesterbilder del 3- Chioggia, Italien

Såå vaaarmt!
Jag hade faktiskt glömt bort hur det känns med riktig värme. Allt fokus förflyttas till att hantera värmen på bästa sätt och tvingar fram all förmåga till att vara här och nu. Vi svalkade oss med bad både i poolen och i havet.
Vi har inte förflyttas oss någonting  med husbilen idag men när min fru Marianne siesta-solade tog jag en fototur på cykel för att försöka fånga värmen på bild :)  Som tur var hade jag köpt en en halmhatt för att skydda de tunnhåriga delarna av mitt huvud, vilket fick mig att se tjugo år äldre ut enligt Marianne. Tyvärr ökade inte min mognadsgrad med motsvarande antal år :)

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

Nå … blir det något besök i Venedig då? Nja det är fortfarande osäkert. På själva ön Chioggia finns en ”råare” Venedig-känsla. Det finns kanaler men även fler motorfordon, moderna fiskebåtar och mer lukt av fisk och hav. Men det får kanske tillfredsställa mitt behov av ”Lady och Lufsen romantik” för den här gången, jag har trots allt blivit lite mognare nu med min nya halmhatt på.

nr 6

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11

Kvällen avslutades med ett dopp i havet medan mörkret sänkte sig. En underbar badupplevelse som faktiskt gav lite svalka inför natten. ”Help Me Make It Through The Night” får en annan innebörd :)

Hej så länge … //Mats


Postat 2015-08-07 23:55 | Läst 1627 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Semesterbilder del 2

Onsdag 4 augusti:
Jag lyckades behålla mitt goda humör vid gränsen till Österrike trots diverse strul med GoBox:en (kvar från förra året) som man måste ha för att få åka på motorvägarna med en lite tyngre husbil  (ibland är det svårt att göra rätt). Utanför husbilens klimatanläggning är värmen mycket påträngande. Jag tar ogärna av mig jeansen i onödan :) men från och med nu är det shorts som gäller. På eftermiddagen stannade vi vid en camping i Innsbruck och njöt av Alptoppar både framför och bakom oss.

nr 1

nr 2

nr 3

Torsdag 5 augusti:
Vi rullar i nedförsbacke från Brennerpasset till Verona. Jag tyckte det var varmt redan i Österrike men söder om Alperna möts vi av en vägg av värme. När jag stack ut armen genom vindrutan kändes det som en varmluftsfläkt. Vi är nu på en camping i Chioggia vid Venedigs södra lagun. Husbilen står mitt emellan poolen och adriatiska havet, ca tio meter åt vardera hållet. Vi var snabba att testade båda  och det behövs definitivt inga badhandukar när man går upp. Jag njuter i fulla drag av att tycka att det är för varmt :) 

nr 4

nr 5

nr 6


nr 7

nr 8

nr 9

Just nu pågår diskussion om vi ska besöka Venedig i år igen! och i så fall hur många dagar ska vi ägna åt det? Jag är en hängiven Venedig-entusiast så jag vill inte vara så nära utan att göra ett besök. Vi får se hur det blir :) 


God natt … och hej så länge // Mats


Postat 2015-08-06 23:40 | Läst 1658 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Semesterbilder del 1

I söndags startade vi vår semesterresa med husbilen ut i Europa. Vi har bestämt oss för att ta det lugnt och låta själva resandet vara åtminstone en del av målet. Det innebär att vi inte ska ta för långa dagsetapper och att vi ska hinna njuta av de ställen vi passerar. Vid vår första övernattning i Landskrona fick vi uppleva en underbar solnedgång.

nr 1

nr 2

nr 3

Måndagkvällen tillbringade vi på en ställplats vid kajen i Grossenbrode. Där fanns ett vattensport center och vindsurfarna stod för underhållningen i den friska vinden.

nr 4

nr 5

nr 6

Färden fortsatte genom Tyskland där vägarna är alltför bra för att ta det lugnt :) Trots tät trafik och vägarbeten klarade vi oss från stillastående köer på motorvägen. Milen och tiden rullade på med hjälp av en bra ljudbok. Vi övernattade på en gemytlig camping med en trevlig restaurang vid floden Main i Kitzingen. 

nr 7

nr 8

Idag far vi vidare söderut.

Hej så länge ... // Mats 

Postat 2015-08-05 09:22 | Läst 1778 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera