Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Banksy - Art of wall

Jag råkade få syn på den i morse, en ny "känga" från Banksy, den här gången gisslar han en dagsaktuell fråga, karantänens elände i Storbritannien. En spark i skrevet på det som är etablissemanget.

Men i och för sig... Med 7,7 miljoner följare på instagram och närmare två miljoner likes på knappt 15 timmar kanske Banksy stirrat ner i avgrunden så pass länge och intensivt att han till slut trillat över kanten. Med den skostorleken på kängorna så riskerar man ju alltid att fastna i etablissemangets garn.

Alldeles oavsett, så har Banksy bidragit till graffitins kliv in i konstens finrum. Med gatornas och förorternas smuts under sulor och naglar har han baxat kreativiteten hos de förbisedda och de icke önskvärda raka vägen förbi gallerier och salonger och rakt in i människors medvetande. Numera stöter man på den i mängder av mondäna miljöer och den har äntligen fått sitt erkännande.

Visst, en del är väl enbart klotter, det ska villigt erkännas. Men när kreativitet och känsla får råda, och någon som tar sig tid och verkligen älskar sitt värv, låter spray och pensel leka - Då blir det graffiti, eller om en så vill; konst. Alldeles oavsett om en studerat på Valand eller liknande. Graffiti kan vara vackert. Men det har lika ofta en avsikt. En tydlig stämma som ljuder hög och klar genom det offentliga rummet. 

Jag kan för egen del inte låta bli att tycka om välgjord graffiti. Som det skrevs på svarta tavlan förr i världen. Låt stå, eller se åtminstone till så att det blir fotograferat:)

Inlagt 2020-04-16 11:33 | Läst 1082 ggr. | Permalink