Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Hygge, visst - Men kun på dansk:)

Egentligen...så har jag en ganska kluven inställning till det där med julgranar. Tycker nog de är vackrast där de växer. Plastgran känns just inte så lockande, även om de numera inte ser särskilt artificiella ut. Och alternativen... Har en väl skaffat sig gran i kruka så lär en väl få hålla på att ansa och krångla för att få den att vara presentabel, och vad gör en sen, när de efter X antal år vuxit sig både stora och oregerliga?

En tysk skogvaktare, Peter Wohlleben skrev för några år sedan en bok om "Trädens hemliga liv" Den har funnits med på min bucket-list sen jag hörde talas om den för första gången. Konstnärer och författare som till exempel John Bauer och Tove Jansson har förmodligen oxå haft tankar om att livet där i skogens dunkel varit både inspirerande och bildande:)

Inte särskilt svårt att tolka in diverse väsen, tomtar, troll och annat oknytt. där bland alla skuggor, stubbar och rotvältor i skogen. 

Inlagt 2020-12-19 21:57 | Läst 337 ggr. | Permalink
Trädens liv bjuder på många spännande saker. Tex gran som blir 8000 år gammal (Fulufjället tror jag det var). Och så deras hemliga liv som vi ännu vet för lite om. En annan association är Avatar, en i mitt tycke fantastisk film, hälsningar/ Björn
PS Trejde bilden är spännande och väcker tankar.....
Stort tack Björn!
Ja skogen över huvud taget kan vara ganska spännande. Men ibland ser en inte för alla träden:)
Kul att du gillar den. En får hålla fantasin och kreativiteten igång.
Och vattenpölen är förstås uppochner, även om det inte märks speciellt väl på just den här.
Allt gott!
//Morgan
Läckert med sista trollgubben, är det månne en trollfotograf vi ser. Tycker mig skymta ett stativben sticka fram..och mossans mjuka kullar går ju att skymta i mörkret, fint.
Vilt växande julgranar är ju vackrast där dom står medan en julgransplantering inte gör nån glad, möjligtvis ett tusental små insekter som tillfälligt får en bostad.
Mvh/Gunte och trevlig helg som sagt..
Svar från Morgan Åvitsland 2020-12-20 18:21
Ja, en var ju tvungen att exponera ner den en aning för att komma åt själva silhuetten. Svårt o väga av den så kullarna syns och det inte blir alldeles kolsvart.
Nä, virkesåkrar och julgransplanteringar kan ju lätt bli lite enehanda, men visst, ekoxar o andra skalbaggar o kryp ska ju oxå ha nånstans och vara. Knottholkar är ju faktiskt lite svåra att snickra ihop:)
Allt gott!
//Morgan