Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Vid gott mod, trots allt:)

Hoppades på blå himmel. SMHI hörde nog illa. Det blev blå timme, eller...blågrå:) 

Det känns lite grann som om en klivit rakt in i texten till "Vintersaga"

Inlagt 2021-01-06 18:04 | Läst 487 ggr. | Permalink
Ja, stormarknadsparkeringar är väl en passande utvikning till Ted Ströms ”Vintersaga”. Av någon utnämnd till Sveriges andra eller nästa nationalsång. Det är en ruggigt bra låt. Har du hört den första versionen? Den skiljer sig en hel del melodiskt, Jag tycker att den andra versionen med Monica Törnell ändå är vassare.
/Gunnar S
Svar från Morgan Åvitsland 2021-01-06 20:22
Tack Gunnar!
Tycker det är precis som om det kuggar i rätt växel där på något vis:) Stormarknadsparkeringar har ju, åtminstone vid vissa tillfällen, lite av den där känslan av ödslig opersonlighet. Glesa rader av bilar, blågrå halvdager och snöglopp. En slags dystert vemod som är just precis vad som beskrivs i sången.
Visst har jag hört en del bra varianter av "Vintersaga" men jag sätter precis som du, och förmodligen likt många andra där ute i snålblåsten, hennes version av låten som den absolut främsta:) En tonsättning av gråvintern när den är som jobbigast.
Allt gott!
//Morgan
Så du fick ingen blå kuliss ;)
Den gråblå får väl hänga kvar men en sak är väl säker, den kommer...
Mvh/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2021-01-07 17:42
Så är det nog:) Men det var helt ok med lite vit färg på backen - Det lyser ju upp det hela lite grann så en orkar med denna grå-grå-mörka jämmerdal fram tills vårsolen orkar ge mörkret en ordentlig match;)
Allt gott!
//Morgan