Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

En helg med foto utan att fota..

För första gången sedan jag köpte min stuga så åkte jag inte dit denna helg. Det blev istället en helg med foto utan att fota och det blev en riktigt rolig lördag.
Begav mig till Hallstahammar och Naturfoto i Västmanland där Brutus Östling skulle hålla workshop mellan 09-16. Han var duktig på att underhålla med prat och skämt och intressant att få höra om hans alla häftiga fotoupplevelser. Många fina foton hade han att visa.
Fick även se medlemmarnas foton i olika kategorier och det var riktigt grymma allihop, en härlig grupp människor.


Fotona i denna blogg är arkivfoton då jag roat mig med arkivet och redigering av sådant jag har, nu när jag inte fotat. Det är bra att gräva runt lite i arkivet ibland.

Jag är ju lite av en social ensamvarg och en blyg sådan. Blir lite nervös när jag ska dit jag inte känner så många, men det gick bra. Träffade några från min egen grupp vilket
var jättekul för det var länge sedan nu vi sågs. Måste säga att jag nu är jättetaggad på att gå med i Naturfoto i Västmanland. Trevliga människor och väldigt lättsamt.
Ska gå nu på nästa månadsmöte och känna mig för, det är ju roligt med likasinnade människor och inspireras av deras foton.


Skogen i Gäddeholm bakom caféet. Det är nästan alltid väldigt fint ljus just där. Här hade min FB-grupp den första träffen. Vi var då 4st och det var sjukt nervöst.

Har en förmåga att fega ur, fick frågan om att vara domare i en lokalfotogrupp, samt komma till en annan och prata om mina foton men jag är för feg, tackar alltid nej.
Tycker inte jag kan tillräckligt ännu, och har fortfarande problem med tekniken.
Kanske jag just därför ska tacka ja och gå med i en riktig fotoklubb med andra som man kan få tips och råd ifrån och inspireras av. Det är kanske dags att våga, vill lära mig mer, och är alltid nyfiken.


En gångslinga i Hallstahammar.

Vi har träffats lite i min FB-grupp på olika ställen och det är riktigt kul, men alltid svårt nu med parkering om man blir några stycken.  Från början var det bara en grupp i Västerås, men nu är det medlemmar spridda över hela Sverige så man träffas mer över nätet och inspireras av varandra.


Nästa helg blir Söderbärke igen men innan dess ska jag och en väninna ta oss till en plats i Västerås där de gjort en blomsteräng eller typ planteringar med blommor för insekterna. Få se om något fortfarande blommar, för då blir det lite macro.

Postat 2022-09-18 15:12 | Läst 1294 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Macrofoto i Fagersta

Idag hade jag bokat Knuthöjdsmossen och sett fram emot den resan i över en månad. Så blev det inte.
Blev ju sjuk och har jävulsk hosta fortfarande.
Funkar inte så bra att vara där andra smyger omkring för att fota fågellivet, att då komma hostandes in på mossen är nog inte så populärt.
Det blir till att boka om någon gång under semestern. Det som är bra är väl att jag fortfarande har det att se fram emot.

Det blev en tur till Fagersta hembygdsgård för lite macrofoto som jag älskar. En mysig kväll blev det, men var lite för tidigt ute då det inte var så mycket ännu som var i blom.
Någon såg jag som fiskade nere vid vattnet, men i stort sett vandrade jag omkring helt ensam i en lagom varm sommarkväll.

Har för mig att jag var för tidigt ute även förra året men några blommor fanns att fota.

Det är klurigt när blommorna är för långt in i rabatterna. Man får försiktigt försöka lirka sig in utan att förstöra något.

Även hit får jag återkomma när lite mer blommor slagit ut. En rofylld och vacker plats är det.

Igår var jag på intervju i Ludvika. Den kändes bra och jag ligger nu typ på lagerhyllan för ev inkommande nya jobb. Önskar jag kunde ta med det jobb jag har idag hit till Blomsteränget, men så funkar det inte riktigt. Få se om jag når målet att kunna flytta hit, jag hoppas så. Imorgon bär det iväg mot Västerås igen och jobbar på torsdag.
Det blir en riktig mjukstart, med bara en dags arbete sen åter hit till Blomsteränget.

Postat 2022-06-21 10:29 | Läst 1041 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hittat min plats

Det tog 6 år att hitta "min plats" och här vill jag bo med naturen inpå knuten. Sålde min bostadsrätt och flytta in i en liten etta, och på så sätt kunde jag köpa min lilla stuga.
Det har nu varit "min plats" i 2 år och nästa mål är att hitta ett arbete här i närheten. Underbart är att ta sin kaffekopp och kunna sitta ute bland fågelkvitter och lukten av nyklippt gräs. Gillar inte vintern, men det går lättare i stugan när man kan tända en brasa och mysa i soffhörnet.

Just nu studerar jag Hackspetten och andra fåglar som rör sig här bland träden, med kameran. Försöker lära mig arter och hur det låter. Tror jag har antecknat ca 16-17 olika arter.

Fotar även macro men blommor har svårt att växa i mina rabatter då stugan omges av massor av höga granar och det är en ganska skuggig plats. Några har jag, och det kommer även lite vitsippor och annat man kan krypa runt bland. Har ju bil så kan ta mig runt till andra vackra platser också.


Imorgon är det dags för min första intervju på ett jobb i Ludvika. Har jag lite tur så går flyttlasset snart från Västerås till Söderbärke/Blomsteränget.

Vi får se om jag når målet, annars fortsätter jag att spendera all min lediga tid här där jag hittat "min plats"

Postat 2022-06-19 16:12 | Läst 1160 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Ett hatat objektiv blev favoriten

Tror jag köpte mitt Nikkor 85mm 2018-2019 och jag avskydde det. Tyckte det var jobbigt att inte kunna zoma och fattade inte vitsen med ett fast objektiv.
Var ganska säker på att sälja det vidare, men så sakta började jag vänja mig och började få bättre resultat. Det tog nog ett år men idag är det nog min favorit.
Det finns så mycket inom foto som är roligt och så mycket att lära. Macro, natur och ICM gillar jag nog allra mest, har precis börjat gett mig på fåglar (det går sådär)
Tekniken är det svåraste för mig men det funkar nu ganska ok. 
Jag har inget direkt mål med mitt fotande (förutom att utvecklas) men jag roar mig själv massor, både ensam och med andra.
Dessutom så har nästan varenda foto ett minne att bevara, minns oftast både platsen och stunden.

Bara massa strån i morgonljus.

I rabatten

Tulpanen enkel och ståtlig innan full blom

Scillan i gräset

Postat 2022-06-15 09:05 | Läst 1416 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

En stund igår

Fick en stund igår att fota några blommor innan jag åkte från stugan och hem mot Västerås igen. Solen värmde och det tog emot, hade gärna stannat kvar.
Jag fastnar på sidan då jag inte kan och förstår allt ännu. Det går väldigt sakta framåt.

Postat 2022-05-02 18:53 | Läst 1224 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera