Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Jaga Fjärilar i Tolvsbo.

Har inte direkt engagerat mig att fota Fjärilar förut men nu är det ett tema och jag gillar att utmana mig själv. Kanske kan bli ett nytt intresse även om jag inte kan de olika arterna. Fjärilar är snabba för det mesta och svåra att hinna med att fånga med en fin komposition.
Jag gick en slinga på 6.5km  i Tolvsbo för ett par år sedan och minns att det var massor av vad jag tror blåvingar. Då fotade jag dem inte för var ute efter annat att fota.
Igår tänkte jag att jag går dit och sedan tillbaka. Vad jag absolut inte kom ihåg att det var i slutet på slingan! Vandrade i 2 pågående åskväder i skogen och hade glömt vatten, tur nog hade jag i allafall kaffe och smörgås med mig. Var totalt slut och genomsvettig när jag nådde målet men visst, det var tydligen ett ställe dessa Fjärilar trivdes på.
Hade jag vetat hade jag kunnat gå upp dit från slutet av slingan, bakvägen hade tagit mig 5 minuter. Nåja, motion behövs.


Det var riktigt kul att fota dessa och det gav mersmak. Svåras var kompositionen då de inte sätter sig just där man vill ha dem. Tror detta är en blåvinge fast den är brun.


I början på leden var det lite andra fjärilar och inga blåvingar. Denna satt mer still men vet inte arten. 


Också någon slags Blåvinge tror jag, de är väldigt små och mycket vackra.


Vet inte om detta också är en, fast mer färgglad?


Denna blev nog min personliga favorit, en brun liten Fjäril. Kanske finns många olika Blåvingar?


Citronfjäril? Osäker på det.


Förutom den långa vägen till målet så gav det mersmak till att ta ännu bättre foton på dessa vackra Fjärilar. Det blir bakvägen då, jobbigt nog då det är upp på höjd.

Postat 2023-07-29 13:36 | Läst 448 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kinnekulle

(Nu lyckades jag äntligen få till stora bilder, men vad hände då med texten?!  Hopplöst oteknisk, och lyckades inte få ordning på den.)

Min väninna Mia och jag hade bokat in oss hos Spik  Lotta/Korsgården några dagar i Kinnekulle. En underbar plats att bo på med hönor som går fritt på tomten och allt är i gammaldags stil. Jag bodde här under en workshop med fantastiske fotografen Håkan Olsén för 6 år sedan då jag precis köpt min kamera. Minns dessa dagar som helt fantastiska trots att jag då inte ens lärt mig kameran.

Bokskogen var magisk med blommande ramslök då i maj, men nu var marken i skogen som kammad och vädret gjorde den inte alls lika magisk som då. Vi hade nästan bara regn under våra dagar nu, men Kinnekulle är en vacker plats ändå att vara på. Det finns 42 kyrkor och vi roade oss att besöka flera av dessa och de är otroligt vackra. Fina dagar hade vi trots regn.


Kyrkporten i Medelplana.


Otroligt vacker och lite trollsk miljö runt kyrkan.


Inte så ofta jag går in i kyrkor men de är otroligt vackra och fönstren ger ett härligt naturligt ljus.


Det finns mycket att fota inne i kyrkorna. Vackra fönster och fina detaljer.


Många av kyrkorna har helt fantastiska målningar. Vilket enormt jobb att utföra dessa.


Såg en vacker allé efter vägen och hoppa ur bilen snabbt i regnet.




Besökte den gamla oljekoken i skogen som aldrig blev en lyckad affär. Sett otroligt fina foton härifrån men det var inte 
lätt att få till alls. Snårigt igenväxt och en massa mygg.


 
Spik Lottas tupp var otroligt vacker och roade oss till en massa foton hemma i trädgården. Fjädrarna var ett rent konstverk i gyllene färger.
En härlig resa i regniga Kinnekulle som skapade en massa fina minnen.

Postat 2023-07-28 09:31 | Läst 476 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Gäddeholm

For hemåt för en dag för att titta på en lägenhet åt dotter och passade samtidigt på att boka in foto i Gäddeholm med en väninna. Det var längesedan jag fotade i Västerås närområden så såg fram emot att återse Gäddeholm. Det finns en liten skog bakom cafét som jag upplever har ett fint ljus. Men åh vad det vuxit igen! Det står skyltar nu att det ska ordnas och göras fint igen och ser fram emot det.


En magisk allé i Gäddeholm som jag fotat från båda håll många gånger och i olika vinklar. Den är helt magiskt vacker!


Den lilla skogen är en liten underbar plats att strosa omkring och en rofylld plats.


Jag borde veta vad träden heter men minns inte.


Tycker stammarna är vackra.


Detta foto är taget hösten 2017, då var det speciella ljuset något bättre.


Detta är också taget hösten 2017- Grinden ut till en hage som går ner mot Mälaren. Gäddeholm är en plats att besöka och Cafét har de bästa Räkmackorna samt alltid pågående utställningar som är trevliga att besöka.

Postat 2023-07-20 19:01 | Läst 525 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Åska och fyrverkerier..

Igår på kvällen åkte Marianne, Ulf och jag iväg till en myr vid en liten tjärn. Vädret visade att det skulle bli en solig kväll och kändes perfekt att fota sileshår och få lite "bling" av ljuset. Men vädret ville annat. Mörka moln låg över tjärnen och åskan mullrade men vi slapp regnet i alla fall. Sileshår är det roligaste jag vet att fotografera. Så pyttesmå och blir som fyrverkerier på bild, en helt annan värld, alltid lika spännande! Trots mörkret så blev det en jättemysig och sen kväll, vi fick till lite foton ändå.

Postat 2023-07-15 15:45 | Läst 482 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Dagens fåglar i min trädgård..

Dagen har jag ägnat åt fåglarna i trädgården. Tycker fortfarande att det är svårt men det roar mig att kolla deras olika personligheter..
Mot kvällen bär det av med Marianne för att fota lite Sileshår, det ska bli riktigt kul!


Den större gula till höger vet jag inte vad det är för art? I övrigt tror jag det är ca 17-18 arter i min trädgård.

Postat 2023-07-14 17:41 | Läst 406 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa