Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Färgerna exploderar på Knuthöjdsmossen....

För 3:e gången gav jag mig iväg för dimma och dagg som lyser som diamanter i gräset, men nej inte denna gången heller och får ge upp mossen för i år.
Men jäklars vilken färgexplosion det var på mossen, en fröjd för ögat till max! Denna gång hade jag också sällskap av Mia vilket gjorde det extra kul.


Gräset varierade i riktigt grönt, senapsgult och i orange. Gav härliga kontraster i färg.


Blåbärsris i olika färger


Blåbärsriset gick i rosa, lila och även det ibland orange. På håll såg det mer ut som blommor än ris.


Perfekta små Blåbär satt lite här och där.


Fåglar var det inte många vi såg, endast någon på långt håll. Men tanken var inte att fota fåglar, där räcker oftast inte mina objektiv riktigt till.


Vi fota både skymning och gryning, det regnade till och från båda dagarna.


Det blev ingen dimma och inte heller dagg, men underbara dagar ändå på Knuthöjdsmossen med en riktig explosion av färger.

Postat 2022-09-30 11:40 | Läst 680 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tog på mig macroögonen och gick ut....

Efter att ha varit instängd i lägenheten en vecka så var det underbart att få komma till stugan igen. Lördagen mådde jag bra och tog på  mig macroögonen och gick ut för att hitta något att fota. Inte mycket blommor nu och det gäller att kika runt efter annat.


Blad i starka färger finns alltid i hösten.


Taggbusken blir fin med sina små nyponknoppar.


På ett blad satt ett pytteliten fluga.


En sen Rosenskära som inte blommat fångade mitt öga, som en liten stjärna lyste den upp.


En ynklig lavendel stack upp i rabatten.


Min personliga favorit från dagen blev den här, en stående bild av knoppen på Rosenskäran.

Nu blir det en lugn kväll i stugan. Imorgon åker jag tidigare än vanligt härifrån och direkt till månadsmöte i Naturfoto i Västmanlands fotoklubb. Spännande och nytt för mig.

Postat 2022-09-24 17:27 | Läst 682 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En helg med foto utan att fota..

För första gången sedan jag köpte min stuga så åkte jag inte dit denna helg. Det blev istället en helg med foto utan att fota och det blev en riktigt rolig lördag.
Begav mig till Hallstahammar och Naturfoto i Västmanland där Brutus Östling skulle hålla workshop mellan 09-16. Han var duktig på att underhålla med prat och skämt och intressant att få höra om hans alla häftiga fotoupplevelser. Många fina foton hade han att visa.
Fick även se medlemmarnas foton i olika kategorier och det var riktigt grymma allihop, en härlig grupp människor.


Fotona i denna blogg är arkivfoton då jag roat mig med arkivet och redigering av sådant jag har, nu när jag inte fotat. Det är bra att gräva runt lite i arkivet ibland.

Jag är ju lite av en social ensamvarg och en blyg sådan. Blir lite nervös när jag ska dit jag inte känner så många, men det gick bra. Träffade några från min egen grupp vilket
var jättekul för det var länge sedan nu vi sågs. Måste säga att jag nu är jättetaggad på att gå med i Naturfoto i Västmanland. Trevliga människor och väldigt lättsamt.
Ska gå nu på nästa månadsmöte och känna mig för, det är ju roligt med likasinnade människor och inspireras av deras foton.


Skogen i Gäddeholm bakom caféet. Det är nästan alltid väldigt fint ljus just där. Här hade min FB-grupp den första träffen. Vi var då 4st och det var sjukt nervöst.

Har en förmåga att fega ur, fick frågan om att vara domare i en lokalfotogrupp, samt komma till en annan och prata om mina foton men jag är för feg, tackar alltid nej.
Tycker inte jag kan tillräckligt ännu, och har fortfarande problem med tekniken.
Kanske jag just därför ska tacka ja och gå med i en riktig fotoklubb med andra som man kan få tips och råd ifrån och inspireras av. Det är kanske dags att våga, vill lära mig mer, och är alltid nyfiken.


En gångslinga i Hallstahammar.

Vi har träffats lite i min FB-grupp på olika ställen och det är riktigt kul, men alltid svårt nu med parkering om man blir några stycken.  Från början var det bara en grupp i Västerås, men nu är det medlemmar spridda över hela Sverige så man träffas mer över nätet och inspireras av varandra.


Nästa helg blir Söderbärke igen men innan dess ska jag och en väninna ta oss till en plats i Västerås där de gjort en blomsteräng eller typ planteringar med blommor för insekterna. Få se om något fortfarande blommar, för då blir det lite macro.

Postat 2022-09-18 15:12 | Läst 1293 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Liten tur till Malingsbo...

Lördag eftermiddag, då blev det för mig en lite tur till Malingsbo. Gillar den här första hösten när det fortfarande är grönt på träden med lite gult bara här och där.
Jag gillar träd i alla former och fotar dem ofta. Ibland (hm..rätt ofta) Kommer jag hem med platta tråkiga foton, men då kommer istället leklusten fram.
Har jag ett tråkigt foto får det bli grunden till lek i redigering och på så sätt får jag en lika rolig stund som när jag var ute och fotade. Det blir lite som att måla på en mall,
och för mig behöver det då inte se naturligt och äkta ut. Syftet är att ha kul, och få fram något bättre (i mina ögon) än det tråkiga misslyckade originalet.


Fastnade för Björken med ladan i bakgrunden. Originalet var ganska platt och lekte hårt med redigeringen.
Gillar att göra redigeringen så det ser ut lite som målat/tecknat. Ett papperskorgfoto som blev sparat.


Fastnade för muren här bakom Malingsbo herrgård och naturligtvis den fina Björken.


Här fastnade jag för molnen och björkarna fick bli lite inramning.

Ser fram emot nästa gång jag får ut med kameran. En helg är så väldigt kort. Nästa helg blir jag kvar i Västerås och lördagen ska spenderas i Hallsta .
Det blir en spännande lördag  jag ser fram emot, med fotovänner och Fotografen Brutus som har workshop.
Kanske blir det lite fotande i Västerås också, det var längesen, då jag numer alltid åker till min stuga här i Söderbärke.

Postat 2022-09-11 11:31 | Läst 1681 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Efter regnet

En regnig lördag, sådär så man inte vill gå ut alls utan bara mysa framför brasan. Vi var ut ändå, dottern har ju hund. När man väl är ute med rätt kläder är de ganska skönt även om man gärna inte ger sig ut och fotar. Men fotosugen var jag och efter regnet kommer droppar. Det blev mitt mål inför kommande söndagen.


Droppar är häftiga, vackra, som små pärlor. Här stötte jag på en slags groda om fantasin får prata lite.


En annan variant blev en snäcka med en lysande pärla.


De var överallt de små dropparna, tycker de är kluriga att fånga.


Det tog sin tid att få till lite droppar men roade mig själv i några timmar.


Olika blad, olika former och varierande ljus.


Har sett otroliga foton på nätet, rena mästerverk. Inspiration är otroligt viktigt så jag tackar för de som inspirerat mig denna gång till att regn kan vara helt ok.

Postat 2022-09-05 19:39 | Läst 1181 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera