I huvudet

på en digital analognörd

Retrokamerapoolen 5 år idag. :-)

Knappt hann vi bli 100 st, förrän poolen dessutom fyllde 5 år.


De första entusiasterna

Thomas och jag hade under hösten innan börjat roat oss med att använda gamla kameror, och hade även båda bloggat en del om det. Jag hade t ex laddat min farmors gamla lådkamera, från 20-talet, och även en som jag köpt för länge sedan och därefter nästan glömt. Den senare kom för övrigt att bli avfotad och använd som logotyp för poolen.


Logotypkameran

På den tiden kunde man få en överblick över de befintliga poolerna på FS, men vi kände båda två att det saknades en pool att lägga upp våra bilder i. Svartvita poolen passade t ex inte något vidare, eftersom vi då och då även laddade med färgfilm. Dessutom ville vi kunna vara friare i bildvalet än vad många tillät.

Sagt och gjort. Finns den inte får man väl starta en själv...

Efter en del funderande, och efter att bl a ha rådfrågat en poolvärd vi kände (Bengan) så tog idéerna form. Vi bestämde oss för att släppa bildvalet fritt (så länge det inte bryter mot FS allmänna regler), och istället sätta ett minsta ålderskrav på kamera och objektiv. Den huvudsakliga ambitionen skulle vara att inspirera fler att använda gamla kameror som de ärvt eller skaffat, istället för att de bara skulle kärva ihop i någon låda eller något vitrinskåp.

Det fanns redan ett forum för gamla kameror, och i produktlistan fanns en kategori för äldre utrustning < 1960. Vi tyckte det skulle passa bra också för vår pool. Skarven mellan 50 och 60-talen innebar lite av ett teknikskifte, och det började så smått smyga sig in enklare elektronik och automatik i en del kameror.

Första dagen blev vi fem. Förutom Thomas och jag, Bengan, Ylva och Sofia.
Ungefär hälften av medlemmarna anslöt sedan under första året. Därefter har det lugnat ned sig, men det strömmar fortfarande till nya. Just nu är vi 102.

Thomas skrev första blogginlägget kopplat till poolen. Mitt första kom några dagar senare.

Postat 2014-02-27 20:03 | Läst 4415 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hej Claes!

De här var utanför fönstret på jobbet i eftermiddag.

Och där kom det visst med en bro också...

Hälsningar

/Olle :-)

Postat 2014-02-11 20:37 | Läst 2443 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ett steg i taget

Veckan innan jul blev äntligen operationen av, och två dagar senare byttes det tillfälliga kalkgipset mot ett lättare och mycket komfortablare d:o i glasfiber. Lite förenklat lindades helt enkelt förimpregnerade glasfiberremsor (ungefär som de man använder under tapeter) runt benet, klipptes upp och försågs med kardborreband. Fiffigt.

Fotleden var ju skruvad ihop, så det räckte bra, och jag skulle öppna det varje dag för att röra fotleden upp och ned, så långt jag orkade.


Årets julkort.

I måndags fick jag äntligen komma på mitt efterlängtade återbesök, och "gipset" byttes nu mot en sko!

Det är inte smärtfritt, och skon är än så länge tämligen trång pga svullnad, men vad gör väl det. Jag kan röra mig lättare, och t o m bära något i en ledig hand. :-)

Ikväll skruvade jag på en gammal Compur. :-)

På väg upp ur källaren tog jag med lite tvätt.

Det återgår så smått till det normala.

Postat 2014-02-05 22:53 | Läst 2637 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera