Man lever bara en gång...

Har folk slutat ta hänsyn? Glömt Corona?

Vi var till Ulriksdals Slottsträdgård med svärföäldrarna. Vi åkte till och med i varsin bil i dessa Corona-tider. Framme vid Ulriksdal var det knökfullt på parkeringen. Men kändes ändå ok, alla ställen jag varit på sista tiden har folk hållit goda avstånd och tagit hänsyn. Men här var allt det som bortblåst. Och Ulriksdal gjorde allt de kunde för att påminna folk, all heder åt dem. Men många andra var som vilda, trängde sig och stod väldigt nära, även när det inte behövdes. De hade bara behövt vänta en halv minut. 

Det var som nästan alla glömt allt om Corona, bara shoppa och skynda, skynda. När vi fikat, max två per bord, så gick jag till disk sorteringen med allas disk. Max en i taget där inne stod det tydligt. Två damer i medelåldern tränger sig in från fel håll och börjar lägga upp disken, men då griper en i personalen in och säger med rätt irriterad röst  till damerna :

- Max en i taget här inne, det är nya regler nu, om Ni missat det! 

Annars jättefin där inne och egentligen hade alla kunnat få plats med bra utrymme om folk bara tagit det lugnt, men det var som vilken stressöndag som helst, innan Corona.

Och personalen försökte, men det var nog helt klart för mycket folk där....Jag gick ut!

Dessa personer höll bra avstånd.

Sambon, med mitt Macro, som jag knappt får låna längre....https://www.fotosidan.se/blogs/linter/macro-12.htm

Sedan väl hemma blev det favorittidningen. Har ännu inte vant mig läsa på paddan....

Inlagt 2020-04-19 19:27 | Läst 1226 ggr. | Permalink
Trist att folk inte lärt sig. Samma egon som tidigare...
Svar från Otten 2020-04-19 20:29
Ja för detta är inte över än...
Tyvärr är det många som inte förstår vilken risk de tar samt risken att de som eventuella asymmetriska smittbärare kan smitta andra. Den dagen resurserna inte räcker till dem eller någon av deras nära då vaknar dom och gnäller över att resurserna inte räcker, men det är så dags då.
Svar från Otten 2020-04-19 20:35
Ja men visst är det så. Jag undrar hur dom tänker ...
sues 2020-04-24 11:21
Asymtomatiska smittbärare ska det naturligtvis stå...
Nej det här är inte över än på länge, naturen är svår att lura. Vi är ju bara en liten liten del av samspelet för balansen, men vi ställer saker och ting på ände hela tiden. Det slår tillbaka på oss själva gång på gång, men samtidigt som vi är smartast så är vi även den mest korkade.