Ottens Fotoblogg

Man lever bara en gång...

Gräsö, denna underbara ö. DEL 1.

Sålde husvagnen 2005., då barnen blev stora. Nu med ny familj med små barn tänkte jag visa dem hur mysigt husvagnslivet kan vara. Hittade en perfekt barnkammarvagn som hyrdes ut den vecka vi ville, torsdag till torsdag över midsommar.

Platsen vi fick var Tuppens (en gammal kompis från förr) gamla, en av de bästa på hela campingen, med utsikt över Öregrund på andra sidan sundet.

På plats, nu midsommarfirande med svärföräldrar. (Barnen kom först på söndag.)

Smör, ost och sill. Nubbe för vissa som inte behövde köra tillbaka. :-)

Dock jävligt kallt, svensk sommar liksom...

Midsommardagen blev att visa sambon Gräsö och även Öregrund. 

Örskärsund, längst norr på Gräsö. Därefter tänkte vi oss en liten lunch i Öregrund. Lämnade bilen, ja för att bland annat helt galna köer från ön.

Och på andra sidan, utan bil...Utan regnrock.

Svenska sommaren 2017! Helt sjöblöta.

Fyrskeppet i Öregrund.

Mer i nästa inlägg.

Postat 2017-07-20 21:54 | Läst 2310 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Macro, ut med det gamla, in med det nya.... (Sigma 105 2:8 Macro)

Köpte för flera år sedan ett Sigma 70 2:8 Macro, som jag var väldigt nöjd med. Fungerade utmärkt som porträttobjektiv med, dock galet långsam autofokus. Dock spelar det mindre roll när man använder som porträtt och macro, vilket ju objektivet var avsett för. Sen en dag, på järnvägsmuseet i Gävle, när jag lyfte upp kameran från bänken jag satt på, fastnade kameraremmen, och kameran for rakt ner i betonggolvet. Objektivet tog hela smällen och räddade kameran, en Canon 5D MK3. Trygg-Hansa ersatte gluggen, dock med åldersavdrag och självrisk blev det ju inte mycket kvar. Lät det vara så, klarade miug utan macro. Så i våras blev suget stort och började använda gluggen i manuellt läge. (Bara AF som pajade). OCh kände jag måste ha en sådan glugg igen, och hittade på fotosidan för 2500 :-. Men sedan såg jag att det fanns en ny glugg, Sigma 105 2:8 macro USM. http://www.objektivtest.se/tester/test-sigma-105-mm-f28-ex-dg-os-hsm-macro/.

Och jag beställde den från Dustin.

Och jag kan bara säga så här, den är allt 70 mm var och mer därtill. Jag är så nöjd.

Här porträtt...Modellen heter Stella och är snart 5.

Macro, tomatodlingen.

Siri, en annan modell. 

Gluggen klarar även action. Jag är galet nöjd, sa jag att det har Bildstabilisering också. I tre lägen. Priset, strax över  4 k är mycket prisvärt dessutom.

Postat 2017-07-19 21:46 | Läst 1834 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera