Ottens Fotoblogg

Man lever bara en gång...

Imorgon för ett år sedan...


var kameran bara 10 dagar gammal. Vad tog jag bilder på då?

Nån som ser vad detta är? Insidan på en biltvätt! :-)

Annars knäppte jag mest bilder på min dotters cheerdance DM i Fyrishov. Vi får se vad 16/3 2009 ger. Dock är det en måndag och 2008 en lördag.

Nu den 21/3 tävlar de igen. Ifjol vann de SM! :-)

 

Postat 2009-03-15 22:00 | Läst 5903 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotosidanmänniskor jag träffat del 2 - Louis Herrey

 Nästa FS-fotograf som fick chansen att komma ut till mitt "fotorum" slumpade sig att bli Louis Herrey. Jag hade under min tid här på sidan sett hans namn, och tittat på hans bilder. Speceillt hans "Aviator" fångade mitt intresse. Jag förstod att han måste ha varit en av de tre Herreys som vann en sångtävling 1984, men det påverkade inte detta beslut att invitera honom. Det var inte en grupp jag lyssnade på som dåvarande 21-åring 1984 :-)

Nej det var däremot en blogg som visade att han och hans sönder hade ett genuint fotointresse av just flygplan och en blogg där "den stora flygplatsen" som råkar vara min arbetsgivare visade sig från sin mindre bra sida, beslöt jag mig för att, som en god ambassadör för Arlanda ge killarna en ny chans.

Speciellt som jag vet att när jag var i hans grabbars ålder, hade det varit min högsta önskan att få komma "innanför" staketet på Arlanda och fotografer.

Jag bjöd ut dem till Arlanda för att ta de bilder SECURITAS-vakten hade hindrat dem att ta den dagen. Och responsen lät inte vänta på sig, vi hittade ganska snabbt en dag som passade. Lite kul var det att min kollega på flygledningen, Emma, också hade bjudit in dem. När jag nu skulle skriva i bloggen om detta besök, letade jag efter bilder,  men upptäcker att från början på november till 22/12 2008 tog jag inte en enda exponering. Jag hade inte ens kameran med när Louis och hans coola grabbar var på besök.!!!

Vi körde ungefär samma rutt som tidiagre med Bengt och Louis blogg från vårt möte finns här:

http://www.fotosidan.se/blogs/herrey/index.htm?tag=1855

Postat 2009-02-15 16:37 | Läst 6821 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Första rullen..minneskortet menar jag, första dagen.

Vad bestod då motiv 0002 till 0420 av då? En blandning som är ungefär densamma idag :-)

Barnen (42 bilder, varav dottern tog en del på brorsan och viseversa).


Flygplan (160 bilder)

Jobbet (18 bilder inne/ute) och resten Övrigt :-)

 

Postat 2009-02-05 22:40 | Läst 5242 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotosidan människor jag träffat - 1 Benkar.se

När man började vara lite mer aktiv hör på fotosidan hade jag ingen tanke på att man skulle träffa dessa männiksor på riktigt, utöver de man redan kände innan man gick med.

När jag började utforska de olika "grupperna" som fanns här upptäckte jag att jag hade ett intresse för det glömda rummet - jag tittade massor på bilderna här, speciellt de med gamla bilar på. Då började en tanke dyka upp hos mig att jag hade tillgång till lite ovanligare objekt som skulle platsa i "Glömda rummet", nämligen skrotade flygplan.

Och när jag började lägga ut sådana började en Bengt kommentera mina bilder, ofta med frågan:
- Var finns de här maskinerna, kan man se dem osv. Från början hade jag nog ingen tanke på att dela med mig :-), men när jag tittade in på  Bengts sida www.benkar.se insåg jag att här var en kille som verkligen brann för det glömda rummet. Jag tillbringade många timmar med att gå igenom hans sida med härliga och ovanliga motiv. Har Ni inte kollat in den ännu, gör det. Att han dessutom var motorcyklist sedan länge avgjorde saken.
 
Jag beslöt att göra ett undantag och bjöd in Bengt till en fotosession på mitt "gömda ställe". Vi träffades en mycket varm och solig septemberdag, min födelsedag till och med och tog oss ut till "objekten".

Bengt, en Canonfotograf han med, grep sig genast an uppgiften med stor iver, och hans bilder blev väldigt bra. Bengt använder oftast stativ och därför har hans bilder en härlig skärpa.

Bengts bilder finns här:
http://www.benkar.se/glomdarum/galleri/Blandat/Slutfluget/index.html

Dagen gick rasande fort, så jag hann aldrig visa honom vår andra sevärdhet, men den skall vi ta nu till våren. Det är dock allt annat än ett glömt rum :-)

Postat 2009-02-05 19:59 | Läst 6349 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Snabb utflykt till Airside i måndags

I måndags var jag i tjänsten ute på airside på mitt jobb Arlanda, och som vanligt var kameran med. Vädret var strålande och åtta minusgrader. När jag passerade Ramp Kalle tänkte jag passa på och fotografera en vacker McDonnell-Douglas DC-8 som var ungefär i min egen ålder, 40+.
Men det jag fick syn på var en otroligt snygg Boeing 738 med orange-gula winglets som jag tog istället...Och när jag nyss lade upp den i bildkritik fick jag två kommentarer inom 220 sekunder. Aldrig någonsin tidigare har någon av mina bilder varit så snabb :-)

Postat 2009-02-03 20:53 | Läst 4684 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera