Bild, fotoverktyg och funderingar.

Analogt och mobilt

2016 kom Iphone SE på jobbet, den är min jobb-telefon till pensioneringen nu i februari. En hållbar mobil. Jag tycker att bildkvalitén i denna telefon är bra och givetvis ännu bättre i de senaste telefonerna. Jag använder bilder i jobbet då jag får fel på installationer och ska visa reparatören felet via SMS, eller ha med en bild i vårt reklamblad osv. Vid flera tillfällen har jag skrivit ut bilder i storlek av ett halvt A4 och det har sett fint ut. 

Det sägs ofta att den kameran som är för handen är den bästa. De flesta har ersatt kompaktkameran med mobilen idag. Det tillverkas inte så många digitala kompaktkameror till ett pris som kan konkurrera med mobilen.

Analogt foto är också kul. Går jag tillbaka några år så var det en del som kallade analogfotografer bakåtsträvare som borde fatta att det analoga fotot var dött. Så är det inte nu. Det säljs färre digitalare medan priserna och efterfrågan på gamla begagnade analogkameror har ökat.

Gruppen Analoga Fotografer på FB är 3600+ personer. De är många det.....

Inlagt 2022-01-14 17:40 | Läst 297 ggr. | Permalink