Bilder, Gimp, RawTherapee.

Att slinta lite...

Många kamera-affärer har en hemsida. På den brukar det finnas begagnade grejer. Bl.a Leicor. Det är sånna kameror jag inte ska ha. De är för dyra. Men idag hittade jag KÖP-knappen på en hemsida hos en butik i Stockholm. De fick sälja en sådan apparat till mig. Ett par objektiv var med. Priset kändes rätt. Hoppas den funkar, när den kommer. Vänta, gör jag nu... Den är givetvis för film

Bilden tog jag nog för 4-5 år sedan med en Pentax 645...

Inlagt 2021-04-07 13:07 | Läst 273 ggr. | Permalink
Vad kul. Hoppas det blir som du tänkt
Saknar lite uppdateringar från din rawtherapee tutorials. Jag kollade dom ibland. Skaffade det programmet men det är inte så lätt hanterligt :)
Svar från jerrysoderberg 2021-04-07 14:14
Tack för kommentaren Nini
Jag får väl ta ett tag med RawTheapee här snart. Jag tycker nog det är någorlunda lättjobbat..
Men det får bli lite skärmdumpar och text till. Får hoppas att jag kan göra det lagom lätt att läsa. Jag använder inte delen för filsortering men ska försöka förklara den. Den liknar säkert Photoshop.
Ha de gott.
jerry
Genialisk bild! Särskilt i kombination med rubriken. :-)

Nästa gång får du se till att hålla kameran stilla när du trycker av så inte motivet slinter utanför bilden.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-07 16:39
Tack så mycket 😁