Bild, fotoverktyg och funderingar.

-Hur blir de om en köper begagnat?

Jag är sådär att jag funderar på det som skrivs en del. Det gick att läsa lite om vår konsumtion här för några dagar sedan. Det finns de som tänker att jobben i produktionen försvinner om man väljer begagnat. En del säger att det mesta görs i andra länder så det drabbar inte oss. Sedan finns det de som påstår att det är bra att reparera och vara aktsam med det man har, inte handla alls och att det skulle skapa jobb för dem som lagar grejer. En del tycker till och med att det är mer miljövänligt. Sedan ska det tydligen vara mer ekonomiskt att ha kvar de en har.... 

Jag vet inte.  Men de gjorde produkter som var vackrare förr. Gillar man det estetiska kan man köpa en gammal 50-60-talsprodukt. Om man vill....

Ingen kan väl påstå att det finns någon vackrare digitalkamera än denna gamla analoga. Mycket bling-bling och en fröjd för ögat. Rena smycket, passar till Volvo Amazon, Club-blazer och Fluga...

Inlagt 2021-09-25 09:57 | Läst 300 ggr. | Permalink
Det var bättre förr - ju förr, dess bättre... :-)

Jag håller helt med dig! Äldre kameror är tillverkande med stor omsorg när det gäller design och material. Då blir det vackert. Det är därför som jag med stort välbehag laddar en film i en gammal kamera.
Svar från jerrysoderberg 2021-09-25 12:35
Tack för kommentaren Peter.
En del av det som gjordes förr håller på att bli klassiskt. Cadillac -59, TV-kannan, Stringhyllan mm. Sedan är en ny Tessla eller en ny Fujifilm också bra.
Men, att öppna filmburken och känna den lilla doftpuffen från tillverkningen som kommer ur den är legendariskt. Det fixar inte Fujis simuleringar eller Photoshop.
Ha de gott.
Jerry
Och så hade dom kameraremmar av metall, remmar som nöp tag i skäggstråna!

Och visst, denna har bling-bling. Men det fanns och finns helsvarta också.

Schysst produktfoto!
Svar från jerrysoderberg 2021-09-25 12:46
Tack för kommentaren Måns.
Roligt att du gillar bilden. Man slipper rakningen. Svarta kameror med svart svampgummirem funkar bättre till svart T-shirt, svarta jeans och vita gympadojjor.
Ha de så gott.
Jerry
SSAB har en annons i dagens pappers -DN där man säger att stål och plåttillverkning är en av de största koldioxidutsläpparna! Så att köpa mer plåttillverkade saker är ingen bra lösning! Då är det bättre att försöka förlänga livet på det som redan finns! SSAB talar även om elbilar!
Svar från jerrysoderberg 2021-09-25 13:42
Tack för kommentaren Bengt.
Det kanske är ett sätt att slippa ifrån bristen på halvledare mm som finns idag. Köper vi minde behöver det inte tillverkas lika mycket... Kan vi dessutom reparera så kanske det blir nya jobb.
Ha de gott.
Jerry