Bild, fotoverktyg och funderingar.

Jubileum

25 bloggar, fast fler är skrivna och borttagna... Men det är kul att skriva igen. Får se hur länge den känslan är kvar. Aktiviteten ökar inte direkt på bloggsida. Jag undrar varför. Förhoppningsvis bidrar jag till att någon läser och blir intresserad. Fast ibland kanske jag bidrar till gnället här också.

Nu är det snart dags att försöka få båten i sjön, nästa helg ska ägnas åt båtarbete om inget kommer emellan. Det kan nog bli några skärgårdsturer om någon månad. Innan dess ska den lille båten i, sonen satte i "smälla" idag så får den ligga och bli tät kan han starta motorn om tre-fyra dar. Motorn är en Bröderna Nilsson 3b:a. En råoljemotor.

Här är ett par bilder med spår -snart är de vår.

Inlagt 2021-04-18 17:32 | Läst 293 ggr. | Permalink
Hej Jerry - Grattis till din årsdag.
Jag läser de flesta blogginlägg här på FS - inklusive dina. Men jag kommenterar i princip inte inlägg med: (Kommentarer granskas innan de visas för andra).
Det finns andra som har samma inställning till det. Det har varit mycket debatt / skrivande om det tidigare. Jag förstår inte varför den här funktionen finns och har inte kunnat få någon rimlig förklaring till den.
Det låter trevligt med skärgårdsturer och det kommer antagligen också att finnas några vackra bilder från turerne ?
Med många vänliga hälsningar från Erik i Roskkilde / DK.
Tack för kommentaren Erik.
Ja det blir säkert bilder från skärgården i sommar. Båtarbetet nästa helg är lite beroende av sprutan mot covid jag ska ta i slutet på veckan.
Jobbet med bottenmålning, städning, impellerbyte, knutkorsbyte och montering av nya bälgar är tungt. Men jag hoppas... Sonen ska hjälpa till.
När det kommer till kommentarsfunktionen se mitt svar till Peter Henning nedan.
Ha det gott
Jerry
Hej. Grtulerar till jubileum. Fortsätt skriv och tyck. Det behövs såna som skriver om bild överhuvudtaget, och fotografi som den hobby den kan vara. Det blir mycket fåglar annars :-)
/Gunnar S
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 05:47
Tack för kommentaren Gunnar.
Det är mycket fina fågel- och naturbilder i bloggarna, det håller jag med om. Det och gatufoto (som kanske är samma sak fast fåglarna är människor och naturen är stan) är nog det vi tycker mest om att föreviga. Tack för att ditt stöd. Jag ska göra vad jag kan.
Ha de gott.
Jerry
Två fina bilder som tillsammans ger funderingar och ställer frågor. Tex var skönheten tog vägen i det nya nyttosamhället? Det gamla huset i trädgården är vackrare......Låter som du har roligt att göra i veckan, även om jag förstå ratt det är tungt jobb, hälsningar/ Björn
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 05:50
Tack för kommentaren och ditt positiva omdöme om bilderna.
Det är roligt att fundera på vad fotografen menar med det den gör. Dina slutsatser var spännande och tänkvärda. Jag hoppas det blir kul i helgen så inte biverkningar gör en arbetsoförmögen.
Ha det så gott.
Jerry
Du skriver bra och har många fina bilder – till exempel i denna blogg med det nästan överjordiskt vackert fotograferade ödehuset. Mycket fantasieggande!
Annars håller jag med Erik. Jag har hittills avstått från att kommentera din blogg av principiella skäl. Funktionen med förhandsgranskning av kommentarer ser jag som att du skall bestämma vad vi andra skall (får) skriva. Det är en usel utgångspunkt för dialog och meningsutbyte.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 06:18
Tack för din kommentar Peter.
Du hade skickat 2 ex av ditt inlägg så jag tog bort det ena, de såg ut att vara lika.

Det är roligt att du gillar mina bilder. Det är tråkigt att du avstår kommentarer. Jag har godkännandefunktionen påslagen då det kommer en och annan tanke om hur jag är som person. Ibland skrivna sent lördag natt eller i affekt. Det är förbannat tråkigt att bemöta personliga påhopp. Diskussionerna ska inte gälla hur man är.

Tyvärr finns det de som har svårt att skilja på sak och person. Jag blev faktiskt ombedd av två medlemmar att börja blogga igen, de tyckte att mina tankar behövdes här. Det är ju inte så svårt att sluta igen, om jag vill det. Förra gången jag bloggade fick jag en del påhopp och det var tråkigt. Anledningen till att jag raderade bloggen var just detta.

Detta är också anledningen till att jag vill godkänna inläggen. Det är sådana påhopp som funktionen ska hindra. Visst kan det verka som jag vill välja vem som får kommentera men, det är absolut inte min tanke. Jag har fått ett påhopp sedan 1 april då jag började skriva igen, det publicerade jag inte. Det var skrivet 00.49 en lördag. Jag tror jag gjorde den personen en tjänst.

Att kommentera och sedan bli granskad är givetvis att bli fråntagen makten över ordet. Men vem tycker du ska ha makten över det som skrivs? Bloggförfattaren eller den som kommenterar? Jag får acceptera att de med personliga påhopp, de som inte litar på mig eller ger mig den makten att bestämma i min egen blogg undviker att skriva.

Det är upp till var och en att stå för det de skriver men, påhopp accepterar jag inte. Då slutar jag hellre skriva här.
Ha det så gott.
Jerry
syntax 2021-04-19 10:29
OK – då förstår jag hur du tänker. Likväl är saken problematisk eftersom det förhållandet kvarstår att det blir en dålig utgångspunkt för dialog, och för incitament att kommentera överhuvudtaget.
Sedan har resonemanget en uppenbar svaghet, och här talar jag inte specifikt om det du skriver:

i förgranskningsfunktionen blir det ju blogginnehavaren som är enväldig domare över vad som är personangrepp, dålig ton, påhopp... och så vidare. Här på FS har vi sätt hur blogginnehavare själva, genom att framföra provokativa saker, startar upp en animerad diskussion som leder till kritik av blogginnehavaren. Sedan gråter vederbörande krokodiltårar över att vara utsatt för personangrepp – när det var så att han själv startade upp hela saken. Dom flesta lär sig redan på dagis att den som börjar har merparten av ansvaret för den fortsatta händelseutvecklingen.

I en fysisk tidning har vi en redaktör som slänger skiten i papperskorgen. Det besparar läsaren åtskilligt. Det är väl ungefär som förgranskning av kommentarer här på nätet – dock med en viktig skillnad: Redaktören saknar i regel egenintresse – så är det inte i kommentarfältet på FS.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 12:31
Tack för kommentaren.
Det blev lite rörigt men, jag tror du förstår. Detta var kommentaren jag trodde jag raderat. Så var inte fallet, det var ju bra. Det finns för och emot i båda fallen men, jag har gjort mitt val. Du får läsa den parallellt med den tidigare.

Jag är medveten om den tidigare personen. Men, du behöver inte jämföra han med mig. Jag har ingen dold agenda eller några konspiratoriska tankar. Visst är det så att den som ger sig in i leken får leken tåla. Men, det innebär inte att man kan behandla människor hur som helst. Det är givet att man inte ska provocera men vem avgör. Det du tycker är okay tycker en annan är provocation? Kanske.
Ha de gott