Bild, fotoverktyg och funderingar.

Kodak

När Kodak drar loss står de andra kvar å slåss... En amerikansk kamera byggd i Tyskland. En riktigt fin Kodak Retina IF har kommit i min ägo. Den är så nära nyskick det kan bli. Jag tror inte det suttis någon film i den. Ljusmätaren funkar fint och den exponerar med ett diskret litet klick. Den här modellen har en kortaste slutartid på 1/500-del och ett 45mm-objektiv med bländare 2.8-22. Detta lilla smycke ska få en film i sig och följa med ut i sommar. Det största plusset med den är att den är så hiskligt vacker, en riktig hippsterkamera... Krom och läder, som Suzi Quatro.... Rock it.

Inlagt 2021-04-24 07:56 | Läst 390 ggr. | Permalink
Ser jättefin ut! Kul detalj med kameraremmen av metall med karbinhake, den verkar gå att sätta på och ta av väldigt behändigt.

Jag har vaga minnen av att K W Gullers fotade med Kodak Retina emellanåt - men kanske snarare med fällbara modellen som väl fanns sen före kriget.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-24 10:13
Tack för kommentaren.Måns.
Kameraremmen är lite speciell. Den följde med en kamera som inte finns längre. Jag tycker den var lite kul. Jag tror det är en riktigt kompetent kamera. Det är ett bra objektiv. Det blir kul att testa lite i sommar.
Om KW Gullers haft någon vet jag ej men, det kanske står någonstans, har en del böcker han medverkat med bilder i, om jag minns rätt.
Ha de gott.
Jerry
elgenper 2021-04-24 11:19
Dom där metallkedjorna (kallades "snakes" på engelska) var innegrejor för riktigt länge sen. Men de var rätt jobbiga, de både luggades (småhår fastnade mellan länkarna) och och gjorde det jobbigt med tyngre grejor för att de var så smala.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-24 13:20
Tack för kommentaren Per.
Trevlig info. Testar det.
Jag får vara nyrakad när jag fotograferar.
Tur att den är lätt.
Ha det gott.
Jerry
Khalad 2021-04-24 19:23
Har precis samma erfarenheter av metallremmarna som Per, om luggades, inte särskilt sköna alls. Men snygg kamera är det! Jag har fotat med lånade Retinor med infällbart objektiv, tror den jag lånade hette Retina II, Hälsningar/ Björn
Svar från jerrysoderberg 2021-04-24 19:52
Tack för kommentaren Björn.
Det verkar som jag får lida pin om jag ska bära metallkedjan och vara hipster fin.
Ha de gott.
Jerry