Bild, fotoverktyg och funderingar.

Leica, Fomapan och Dogmaprojekt

Nu har jag funderat en stund. Det vore kul att starta ett dogma-projekt men det kräver en del. Därför får jag skjuta upp det lite. Kanske i vinter med en plan för nästa sommar. Då har nog Covid lagt sig lite också. Jag måste ha en del kompisar i Stockholm, om det är där knutpunkten ska vara. Landskrona, Norrköping, Göteborg,Malmö eller annorstädes är också möjliga. En utställning måste ta form någonstans. Jag har ju fixat en del små och stora arrangemang tidigare så jag tror på iden.

Min Första Leica har fått vara med lite till. Den trivs tillsammans med Fomapan400 om man exponerar den omkring 250 Asa. Jag framkallade filmen i Ilford D-11 1+1 vid 21 grader i 8 min. Kanske bilderna blev lite mer  lika Tri-x  än med Kodak D-76. Det kan vara inbillning. Jag fundera på en Leica till, kanske. En Leica kan vara en för lite och jag vet om ett par billiga...

Här följer lite bilder tagna med Leican på Fomapan400-film.

Inlagt 2021-05-09 13:50 | Läst 387 ggr. | Permalink
Akta dej Jerry, Leica kan vara ett träsk! ;) Men ett kul träsk! Vad gäller Dogma, så när jag va mycket yngre, på 1960 0ch 1970-talet, så hade jag bara en M Leica och ett 35 mm objektiv! Och många bilder blev det!
Sedan kom jag i dåligt sällskap, och nu e det som det är! ;)
Men att ha litet fotoprojekt Pg, det tror jag e bra!
/B
Svar från jerrysoderberg 2021-05-09 20:04
Tack för kommentaren Bengt.
Jag trivs i träsk. Jag snöar lätt in på olika saker så det blir kanske en Leica till. Jag har andra kameror som är bra så det är nog onödigt, egentligen. Vi får se...
Fotoprojekt är kul. Jag har gjort lite sådana men senaste åren har det varit dåligt med det. Så mycket annat har tagit tiden. Kanske det kan bli något litet i sommar...
Ha de gott.
Jerry
Jag är på. Men dock inte om Leica blir ett krav (inte ännu i varje fall) :)
// Conny
Svar från jerrysoderberg 2021-05-09 20:25
Tack för kommentaren Conny.
Det är bra om vi blir ett gäng som formulerar hur projektet ska vara. Det bästa är att prata om ramarna för resultatet. Hur bilderna ska visas, om det ska vara svartvitt, format och orientering. Om och var det ska redovisas offentligt i lokal eller på nätet. Att begränsa processen är också en del av skapandet av en dogm som vi kan använda.Tiden för projektet.
Vi får fundera i sommar och ta upp det på sensommaren.
Ha de gott.
Jerry
connyM 2021-05-09 20:41
Ja vi funderar och samlar ihop oss, när vi blivit solbrända och vill krypa in i stugvärmen igen.
// Conny