Bild, fotoverktyg och funderingar.

Makten över ordet eller det jag gör???

Vi är medlemmar här på fotosidan av en anledning. Någon är nybörjare och vill lära grunder, någon vill bolla idéer med andra, någon vill ha kompisar på nätet, de flesta vill visa sina foton/funderingar i bloggar och några är troll. Anledningarna är många. Anledningen till detta inlägg är att ett par personer har påpekat det negativa med att jag granskar kommentarer innan publicering... Nu ska jag förklara!!!

Om inte jag bestämmer över ordet i men egen blogg kan det bli som på forumet, nån annan tar över. -Där tar "gänget" över. Deras ord gäller. Skapar jag en tråd är det upp till de som skriver att "ta över". Men hur är det i bloggeriet? Jo, där finns en funktion som funkar precis som den på facebook. Man kan granska och ta bort oönskade kommentarer. Så gör vi på jobbet med facebook-kommentarer som är påhopp eller oanständiga. Så görs i de facebookgrupper jag är med i. Ja, det händer till och med att personer stängs av av admin där... -När jag tänker efter så gör tidningar också så. Som kommentator  blir jag granskad innan publicering. Det tycker jag är bra.

Här är det inte så. Jag har inte sett att någon blivit avstängd? Så, för att hindra en del oönskade kommentarer  eller personliga påhopp har jag funktionen för granskning av kommentarer påslagen även i fortsättningen. Jag tar maktenen över min egen blogg och så får det bli. De som vill kommentera och har justa kommentarer är välkomna. Kommentarer som kränker, är påhopp, sexistiska eller har en raljerande, elak, nedlåtande ton mot mig eller andra här på sidan kommer inte in. På detta sätt kanske vi kan bli vänligare  mot varandra. De flesta accepterar detta trots att man får vänta med att se det man skrivit och fundera på om och när bloggägaren tryckt på godkänd. Så enkelt är det!!!! Jag tycker det är en bra funktion.

En bild som är  över 30 år gammal. Modellen hette Attacker 28. En av mina första skanningar av en papperbild  i forntiden.

Inlagt 2021-04-19 09:37 | Läst 342 ggr. | Permalink
Håller med dig Jerry! Du gör som du vill i din bloggl, inom "lagens råmärken" såklart! ;)
Och om du vill läsa en kommentar innan du lägger ut den synlig för andra, det är helt din ensak! :)
/Bengan
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 10:11
Tack för kommentaren Bengt.
Det känns fint med lite stöd.
Ha de gott.
Jerry
Klart blogg eller annat för den delen bestäms av innehavaren av den. I den får man vädra tankar och göra det man vill sålänge regler följs
Överallt finns gruppbildning och sånt. Om det inte berör en personligt så går man vidare

För länge sedan byggde jag lite modellplan. Det var kul
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 11:02
Tack för kommentaren Nini.
Ja, så är det. Modellflyg/bygge är kul.
Ha de gott.
Jerry
Uppskattar den bloggen, genomtänkt och väl uttryckt. Läser den alltså gärna också fortsättningsvis, tidigare "beslut" till trots. Precis som vanligt, man kan inte generalisera. Hälsningar/ Björn
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 11:04
Tack för kommentaren Björn.
Det är mitt beslut. Hoppas det inte stöter någon.
Ha de bra
Jerry
Fotosidan har ju funktionen att man kan välja din linje eller att inte förhandsgranska. Du följer reglerna och även jag som inte förhandsgranskar. Helt OK i båda fallen.

Jag tycker att fs är ett civiliserat ställe. Fast jag har ju vanan att klippa av trådar där diskussionen håller på att spåra ur, så jag har väl missat en del urspårningar.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 11:09
Tack för kommentaren Måns.
Jag är kanske sämre på att klippa av, men jag kan lära mig.
Ha de gott.
Jerry
Jag instämmer, det är upptill var och en.
Det finns alldeles för många troll, ute i cyberrymden?
// Conny
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 11:09
Tack för Kommentaren Conny.
Så är det.
Ha de så bra.
Jerry
En blogginnehavare har nyligen lämnat FS - efter att vederbörande menar sig vara utsatt för kränkande personangrepp. Han var då anmäld för granskning.
Det är ju oundvikligen så att kommentarsfältet till en blogg även är ett debattforum – om blogginnehavaren själv inbjuder därtill. I övrigt hänvisar jag till mitt svar i ditt tidigare inlägg nedan.
Självklart bestämmer blogginnehavaren själv om han vill ha vassa kommentarer i sitt kommentarsfält. Det kan han göra genom att koppla på funktionen om granskning - men även, och kanske helst, genom att inte själv provocera fram sådant han inte gillar.
Det du har kommit med under senare tid som jag har läst bloggen, har bara varit trevliga saker och bra bilder, så jag ser fram mot ett fortsatt bloggande.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 11:48
Tack för din kommentar. Tack för den tidigare också, jag lyckades slarva bort den. Klantigt men sant. Ingen baktanke. Så, jag inser att det finns faror med detta sätt att administrera bloggen... (det var inte så den finns i ett tidigar inlägg kallat Jubileum)

Men, jag läste ditt tidigare inlägg och håller med dig till en del. Jag vet vem personen är, det var den som jag tog bort en kommentar av. Jag minns också kalabaliken. Jag är inte ute efter att skapa något sådant.
Jag respekterar dina åsikter och ditt sätt att debattera. Jag beundrar de kunskaper du har om fotorelaterade grejer och jag kan hålla med dig om en del av det du säger om bloggens kommentarfält. Jag önskar att jag vågade lite mer och var lite tuffare. Men, jag är så så här.

PS. Jag skickade ett personligt brev till dig men det funkade inte. En Peter Nilsson fick det i stället. Du tillåter inte att man tar kontakt via meddelandefunktionen. Vi får se om det kommer fram så småningom. DS.
Ha de gott.
Jerry
Jag förstår inte att nån kan ta problem av att "bloggägaren" vill förhandsgranska inläggen. Det är upp till var och en hur man vill ha det och det är fine. Fortsätt på din väg, din blogg är vanligtvis värd att läsa!
Överlag tycker jag det går sakligt till här, åtminstone på de bloggar jag läser regelbundet. Jag som också läser den finska motsvarigheten "Kameralaukku" så är det här rena söndagsskolan...

Tommy S.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 14:51
Tack för kommentaren Tommy.
Kul att du gillar bloggen. Man kan inte vara överens om allt som skrivs men, som du säger det är inget problem på Fotosidans blogg. Det är bra. Däremot är det lite lojt på forumet. Men, det tar vi nån annan gång.
Ha de gott.
Jerry
Jerry, jag håller med Dig! Mvh Wolfgang
Svar från jerrysoderberg 2021-04-19 17:22
Tack för kommentaren Wolfgang.
Ha det gott.
Jerry
Jag måste ändå säga som Erik Madsen: Vad är förhandsgranskning bra till? Om inlägget är mycket misshagligt kan blogginnehavaren ta bort det. Funktionen med förhandsgranskning verkar omotiverad och knölig för den som vill kommentera. Exempelvis kan man inte redigera sin text om något skulle vara fel - den bara sticker iväg så fort man trycker.
Svar från jerrysoderberg 2021-04-20 11:55
Du har en poäng där.