Bild, fotoverktyg och funderingar.

Musik är också kul-tur

Jag hittade en film på Cmoore om Robbie Robertsson ikväll. Namnet säger nog inte något för de flesta men, han har gjort en del oförglömlig musik. Han var den som höll ihop ett band under 60-70-talet som hette "The Band". Att få höra de gamla pärlorna igen och se bandmedlemmarna prata om hur det gick till var spännande. De gjorde ett antal inspelningar med Bob Dylan och följde honom på turnéer. Men de hade egna hits också.

Jag drog mig till minnes att jag sett honom med ett nytt band under 1980-talet. Jag fick rota lite bland negativen och hittade några bilder. Denna var nog den som var bäst.

Inlagt 2021-07-28 19:45 | Läst 580 ggr. | Permalink
Hej
Fin bild men inte är gitarristen där Robbie Robertson. Vem är det? Jag håller med dig om att The Band var ett väldigt bra band. Du har väl sett filmen The Last Waltz?
Hälsningar
Ragnar
Svar från jerrysoderberg 2021-07-29 05:45
Tack för kommentaren Ragnar.
Jag håller med dig att han har annan hårfärg. Men Phil Lynnot och han var med på en musikfest i Västervik 1983. Jag ska försöka kolla det. Filmen hette Once Were Brothers
Ha det gott
Jerry
Kul med gamla konsertbilder. Problemet med de gamla bilderna från tidigt sjuttiotal är att de ofta har erbarmligt dålig kvalitet.Och då talar jag om mina egna.:-I
/Gunnar S
Svar från jerrysoderberg 2021-07-31 00:28
Tack för kommentaren Gunnar.
Jo, de blir ofta bara tråkiga tidsdokument. Sedan är det en hopplös miljö att fotografera i. Stora kontraster och bökigt ljus. Negativen blir ofta underexponerade. Där gör digitalkameran ett bättre jobb.
Fast de fanns inte då...🙂
Ha det gott.
Jerry