Bild, fotoverktyg och funderingar.

ORWO... soon in a camera near you!

Snart kommer svartvit film från ORWO att säljas på webben i ORWOs nya butik. Hoppas den har liknande egenskaper som de hade på 80-talet. Jag gillade ORWO och priset var lågt då. Nu kommer nog priset vara högre men jag hoppas det kan konkurrera med Tri-x. Jag måste i alla fall prova några rullar när den nya webbutiken kommer igång. Då den tillverkades senast fick den mycket kritik, men i Aktuell Fotografi:s test fick den ganska bra betyg.

Jag har min vardagsfilm numera och det är Fomapan. En film vissa älskar att hata...  Nu är det fem veckor till pension...

Inlagt 2022-01-24 17:27 | Läst 466 ggr. | Permalink
Risken för de som inte laddar bulkfilm är att de inte kommer sälja några färdigladdade kasetter. Utan bara som hittills när man kunnat handla direkt från fabriken eller hos återförsäljare för kinofilm, i storlängder 30 meter eller längre. Men hoppas kan man.
Svar från jerrysoderberg 2022-01-24 19:36
Tack för kommentaren Nils
Jag får föra över filmen som är i laddaren till kassetter i så fall och skaffa fler kassetter hos Photax. 30 meter borde få plats i laddaren tycker jag.
Ha det gott.
Jerry
Nils Bergqvist 2022-01-24 19:57
Jag hade kontakt med fabriken för tre år sen. Då hade de bara 30m och längre som man kunde få köpa direkt från dom. Men på lomography.com säjer dom deras filmer i kasett, under namnen Potsdam (100ASA) och Berlin (400ASA). De finns även som 120-film där.
Har hittat ORWO filmer i Tyskland på länken nedan (men inte köpt därifrån). Tror att de köper på rulle från Orwo och rullar på kassetter själva.

https://schwarzweiss-fotolabor.de/produkt-kategorie/orwo/


Och här finns en mycket utförlig test/artikel av en av orwos filmer. Det är ganska sällan bilderna i filmtester är så intressanta men tågbilderna från Indien i den artikeln tycker jag är riktigt fina.

https://emulsive.org/reviews/film-reviews/orwo-film-reviews/film-review-orwo-n-74plus-iso-400-black-and-white-negative-film

/F
Svar från jerrysoderberg 2022-01-24 21:39
Tack för kommentaren Fredrik.
Det var en intressant artikel. Jag väntar tills internet butiken öppnar senare i år. Det är som att gå till godisaffären...
Ha det gott.
Jerry