ronnlundsfoto

SM final på Stockholms Stadion

Äntligen en riktigt sport där man inte slänger sig ned på backen och skriker efter domaren för att någon tagit en på axeln i en närkamp ;)

Nej jag tog mig till Stockholm Stadion där regerande mästarna Carlstad mötte Uppsala för att avgöra om titeln som Sveriges bästa lag 2016.

Det var en regnig tillställning med åska och dunder men för att fånga detta tog jag med mig mina Nikon D4 och D5 samt den ljusstarka 400/2,8 och standardobjektivet för detta : 200-400/F 4,0 samt 70-200/f2,8.

I regnrusket blev det en tuff tillställning med många hårda närkamper som jag vill försöka förmedla här men mina bilder.

Hjälmarna åkte av "titt som tätt" men spelarna ger inte upp för det, gillar deras inställning.

QB är den som styr spelet och denna unge man i Carlstad visade sin bästa sida vilket gav en viss fördel för dem.

Här ser vi en teknisk spelare i Uppsala som fintar Carlstads försvarare.

Gillar denna blick som visar hur fokuserade spelarna är. Men det är klart skall man springa rakt in i en linje med stora starka grabbar på mellan 125-140 kg bör man tagga till lite ;)

Vi fick se en hel del tuffa närkamper i luften, här är en av dem. Inte helt lätt att fånga för det går fort. Tur och viss kunskap om spelet underlättar dock. framförallt tur :)

Här ser vi huvuddomaren lämna den regniga planen medan hans biträdare fick äran att står kvar och starta spelet. Han ser verkligen lycklig ut ;)

Det verkligen stänkte till när spelarna sprang ihop. Man kan riktigt se hur ont det gör och vilken kraft det utvecklar.

Här tar QB i Carlstad emot en bakåtpassning som han sedan ger till Runningbacken bakom. denne unge man ser hyffsat laddad ut (se blicken) men det förstår jag när han strax därpå skall försöka ta sig igenom försvarets tunga linje. Grabbar i 125-140 kg klassen.

Här samma spelare med denna gång tog han vägen runt muren av bjässar, klokt val.

Såhär lycklig och full med adrenalin blir man när man just satt den sista poängen mot Uppsala och avgjort matchen. Carkstad blev för 7:e året i rad bästa lag i Sverige.

Avslutar med lite blandade bilder och någon glädjebild från damernas match innan

Kom gärna och fota någon match för det är bra träning och alltid kul med lite udda/nya sporter.

Postat 2016-07-12 22:59 | Läst 3610 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera