ronnlundsfoto

Friidrotts SM 2016

Ja inte säger man nej när man får möjlighet att  fotografera våra Svenska idrottsmän och kvinnor när de gör upp om SM medaljerna i Sollentuna helgen den 26-28 Augusti.

En mycket generös fotograf som gjort det här några gånger ;) och varit på ett antal OS gav mig även möjligheten att få vara på innerplan i 2 av 3 dagar. Tack Jonas Lindqvist som nu åker till Paralympics. Han överlämnade sin väst till mig för andra uppdrag under helgen.

Jag tog med mig hela arsenalen för att vara på säkra sidan. Fyllde mina väskor med : Nikon D5 och D4 samt en D810 för mera porträttbilder och annat runt omkring. Sedan objektiv från 15 - 800 mm .

Hade med mig min sambo Lotta Eriksson som fotade runt planen medan jag smög lite närmare på innerplan där det gick. 

Här kommer lite blandade exempel från tävlingarna.

110 meter häck

Stilstudie på en av de fokuserade stavhopparna.

Ja Guld i längdhopp igen för den inte helt okände Michel Tornéus

Damernas spjut är en explosiv kraftsport som jag vill försöka visa här.

Emma Gren fick Silver i höjdhoppet på 1,79 som nog inte var riktigt som hon tänkt.

100 m damer blev en tuff uppgörelse utan favoriten Susanna Kallur.

Gillade lite extra att fotografera dessa häcklöpare som rusade snabbt över häckarna. Skön action/ögonblick att försöka fånga.

Stavhoppen fångade jag utanför innerplan i en backe precis mitt emot. Gillade att man fick se dem i ögonen och när de laddar för upphoppet. Här med lite skönt kvällsljus också.

Även damerna hoppade stav men här med en annan vinkel lite närmare.

200 meter blev som vanligt en rafflande uppgörelse där mannen i gult: Ton Kling Baptiste slog 2:an i vit tröja Johan Wissman.

Damernas längdhopp var också spännande

Ja här är vinnaren av både längdhopp och 100 meter: Khaddi Sagnia. Håll ögonen på henne för här börjar en lång karriär.

Här en segergest med glimten i ögat

Här en härlig bild jag gillar.

Vill även lägga upp den här med som visar våran stora kraftkarl: Daniel Ståhl som hivade iväg sin diskus på världsårsbästa 69,72. Hade han gjort det kastet på OS.. så blev det Guld, men så är idrotten ;)

Avslutar med ännu en kraftbild:

Avslutar här och det blev lite drygt 7000 bilder att gå igenom och jag har samlat på mig lite material och blivit några erfarenheter rikare. Ja både på gott och ont. D4:an tappade AF  under Lördagen och i det kraftiga solljuset var det svårt att se det på displayen så flera grenar blev ingen succe direkt. Ja gör pauser, titta på bilderna ordentligt och planera inför friidrott och några saker som jag tar med mig.

Tack för den här gången. Hoppas någon bild faller i smaken.

/Janne

Postat 2016-09-01 18:17 | Läst 3671 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera