ronnlundsfoto

Ibland känns ett bröllop extra fantastiskt.

Vi har äran att få fotografera en av de lyckligaste dagarna i några människors liv. Ibland är vi med redan från morgonen när brudparet gör i ordning sig och får följa med ända fram till kvällen. 

Det här var en sådan dag och jag vill försöka förmedla lite av den känsla och kärlek som brudparet utstrålade. Rent tekniskt gillar jag inte kl 13.00 -sol men vi försökte trolla lite med ljuset och hitta glimtarna ändå.

Inte ett tekniskt mästerverk kanske men vad gör det när det strålar om brudparet.

Vi använde Nikon D810 men Tamron SP 90 / 2,8 Macro och Nikon D5 med Nikkor 105/f1,4 till största delen och kompletterade med Nikon D4 / 24-70/f2,8.

Var lite försiktiga med reflexskärmen i motljuset men jag gillar motljus på brudparet för solen ger för starkt/hårt ljus, då försvinner lite av romantiken. Detta brudpar ville ha en traditionell och mycket romantisk bildserie därav bilderna nedan:

Här ett av porträtten utanför hennes familjehem dit de båda flyttar strax. Härlig och lugn miljö.

Det lyser om dem och vilka glada och fina tärnor, ja marskalk också. Här blev solljuset mjukt/gult och fick en speciell karaktär från gräset/blommorna.

Ja varför inte ett brudpar i blommorna ;) men nu till den fantastiska slöjan:

Ibland kan svartvitt vara till fördel i romantik tycker vi. även om färgbilder glädjer upp. Skulle vara kul att höra vid ni duktiga fotografer tycker?

Sepia är något som kan passa in också och vårat brudpar gillade det. Romatik på gammalt vis ;)

Ja eller här när bruden skall överlämnas av sin far som traditionen säger (på gammalt vis)

Vårt brudpar tog en skål på ängen innan de träffade gästerna .... inget vi hade emot ;)

Lyckliga efter vigseln och sen åka fina bilen till festen.

Ett avslut på denna bildserie på denna vackra brud precis efter hon gjort sig  i ordning inför bröllopet.

Vi är långt ifrån några vana bröllopsfotografer ännu MEN det här är något jag som action/sportfotograf uppskattar. Man lär sig massor på vägen om både ljus/ögonblick/detaljer m.m. som verkligen kommer till nytta i alla typer av fotografering.

Mvh Janne & Lotta

Postat 2017-06-28 10:54 | Läst 2114 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Södertörns Natur är finast i Stockholm

Hej igen.

När man får en ledig dag så väljer jag att ta mig ut i det fria- ja naturen och gärna då söder om Stockholm.

Södertörn har ett rikt djur och naturliv. Vi har Tyresta naturreservat men också Gålö-Dalarö-Åva som är riktigt fina områden. Denna gång tog jag en sväng förbi Tyresö slott först för att hälsa på kattugglan i sitt bo och sen vidare till Nyfors för att se om strömstaren ville visa upp sig igen. Kattugglan var dock sömnig och gillade inte när jag närmade mig så han försvann blixtsnabbt ned i trädhålan. Resultatet blev en sovande uggla i halvbild med träd buskar omkring ;) .

Det blev en sväng ned till Gålö-Dalarö-Åva sedan där jag fick äran att se några fina Tranor precis innan solen gick ned, de blev snyggt upplysta i kvällssolen och flög iväg.

Sen var det lite rådjur på fälten och de börjar få sin fina sommarskrud men ser lite slitna ut i sina rester av vinterkläderna.

Jag hade med mig min Nikon D5 och på den Nikkor AF-S 800/f5,6 E FL ED.

Med den monterad i skogen sprang vi på varann jag och en ung råbock. Upp och sköt av ett par bilder när vi stod öga mot öga och det såg rätt kul ut i skogen mellan grenarna. Han blev lika överraskad som mig och stod och kikade ett tag på varann. Det är sånt här man minns och kallar ögonblick än fast det bara är en råbock. Jag har inte så höga krav på att det måste vara ovanliga djur och natur utan kan verkligen uppskatta bara att få komma ut. Hoppas några av mina bilder kan förmedla lite av den känsla jag har där ute.

Han såg lite snopen ut och blev överraskad med maten runt mun. ja en liten lipning med ;)

När han sen stack iväg så tittade han lite nyfiket på mig mellan bladen. 

Det här är nog ingen bild man skall vara stolt över som fotograf MEN jag gillar den ändå. Känslan av att träffa Kattugglan mitt på dan sittandes vid entren till boet är inte så vanlig. Tyvärr är miljön runt omkring riktigt svår att komma fram med långa objektiv.

Den här lille herrn var det jag träffade på vid Nyfors och han var inte stilla många sekunder. Lyckades fånga någon bild på väg uppåt.

Lite senare på kvällen innan solen gick ned under träden fick jag äran att se detta par/Tranor flyga iväg. Lite skönt ljus på dem med mörka skogsbakgrunden. Det här var på Åva vägen i Haninge där man kan se dem ute på fälten ibland.

Lyckades fånga en av dem där solen låg kvar på träden bakom. Tycker nog att bakgrunden blev lite rörig här.  Men de är mäktiga dessa Tranor.

Asvlutar med 2 st bilder på bocken och hans hona. De är inte vackra med sin halva vinterskrud med den här herren är kraftfull och blir svårt att få undan från sitt revir. Jag känner igen bockarna i området, ja de som inte försvinner i jakten den 16 aug.

Hon har fina ögon som tittade på mig när jag närmade mig. Gick dock inte närmare så de båda fick äta i lugn och ro.

Åkte sen hem och gjorde lika dant.... det blev ett skrovmål efter 6 timmars utflykt.

Ha en trevlig Nationaldag med er.

Mvh Janne

Postat 2017-06-06 11:22 | Läst 2244 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera