ronnlundsfoto

Drakfest på Gärdet

Var på väg hem efter en trevlig fotosession i helgen och körde förbi Gärdet i Stockholm när vi fick syn på alla dessa glada människor och hela himlen full av Drakar. Det blev som en lite flashback från sina barndomsdagar och vi kunde inte annat än att stanna till och prata lite med folk och ta några bilder på festen. 

Man fick se dessa fantastiska och färgglada drakar på himlen.

Svårt att inte ryckas med när man ser glädjen i deras ögon. Märks att de verkligen älskar sina traditioner och där har vi en del att lära här.

Inga små drakar heller... minns att man själv försökte få upp några och att det gick med blandad framgång ;) .. här var det dock inga problem och de tävlade om vem som hade de finaste i olika kategorier och åldrar.

De små fick lära sig av de lite äldre... ja alla åldrar var med.. också något jag gillar i dessa kulturer. Man gör allt tillsammans....

Även de "coola" fick fylla på med vätska för det var varmt denna dag

De riktigt små hamnade på axlarna för de ville ju se allt.

Bara man står stadigt och fokuserar så skall draken inte behöva krocka med de övriga 100-tals på himlen. 

Är man sen riktigt duktig vinner man ett pris i sin åldersklass och ställs upp på scenen inför massor av alla glada fotografer och anhöriga.

Ville dela dessa bilder för jag tycker de visar vilken glädje och fin tradition de har från Kina. Så inte en människa på plats som inte såg lycklig och nöjd ut. Man blev helt enkelt riktigt glad av att fått vara där.

Skall se till att göra mer planerad fotosession där nästa gång.

Postat 2016-05-31 10:10 | Läst 3403 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bimba Sjöholm är en tuff men ödmjuk Formel 2 förare som jag följde på Flottsbro och Gisslinge havsbad nyligen

Hej på er, jag vill gärna dela med mig lite från ett uppdrag nyligen. Träffade Bimba Sjöholm för några år sedan via en vän och har följt hennes karriär inom Formel 2 race på vattnet. Det är en ödmjuk kvinna som verkligen står med båda fötterna på jorden men så fort hon sätter sig i sin racerbåt och kör runt 100 knop händer något... ja det som händer har jag försökt skildra lite i mina bilder. Jag är ingen specialist på denna sport men håller och på och lär mig. Först då kommer de fina bilderna som i alltid i alla sporter eller vad man än gör.

Bimba Sjöholm i solgasset/speglarna från båten hon står på och förbereder sig inför första starten.

Efter att teamet sett till att båten är i topp och fått Bimba på plats var det dags för start.

Det ryker till och sprutar kaskader av vatten bakåt så bara att hålla i sig själv och sin utrustning om man vill fota mera.... Kan lova att ljudet gör en lite omskakad också.. det brummar bra i dessa kraftfulla motorer.

En härlig känsla att se dessa 3 monster ge sig ut på banan. Tur de har kontroll för det går iväg med kraft som inte vem som helst kan hantera.

Ja på tal om fart, de kör sina racerbåtar i runt 100 knop och här på en raksträcka ute på Flottsbro.

Man kan inte annat än imponeras när man ser hur dessa kraftfulla båtar accelererar fram.

Här en liten kul "ögonblicksbild" just precis när Bimba ligger bakom en båt och skall till att köra ifatt. Förstår inte hur kvinnan vågar fortsätta i 100 knop när hon omöjligt kan se något under en kort tid.

Men skam den som ger sig, här ser vi Bimba i ledning just framför Erik Edin som också är en mycket duktig förare.

Samma dagar så var det flera tävlingar med de lite lättare klasserna och yngre förarna. Jag vill visa lite exempel från dessa tävlingar med:

De mindre båtarna hade inte lika lätt att hålla rak kurs när det blåste upp här på Flottsbro. Tufft av dem att våga.....

Många härliga kamper blev det och mycket vattensprut runt om. 

Man kan riktigt se hur motorerna ger kraft så att det sprutar bakåt. Mäktigt....

Flottsbro var lite tufft på eftermiddagen men här räddade han situationen snyggt.

Jag kan verkligen rek. ett besök på dessa typ av tävlingar. Har samlat på mig massor av ögonblicksbilder och ni som gillar fart/action kom och se.

Mvh

Jan Rönnlund

Postat 2016-05-23 12:39 | Läst 4433 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera