Midsommarporträtt med Nikon 400/2,8

Hej vad gör man som fotograf när det finns några timmar kvar innan det var dags med lunchbjudning (midsommarafton) hos föräldrarna i Nynäshamn.

Jo man tar sin fina sambo och åker ut på klipporna på Strandvägen i Nynäshamn som är en av Sveriges vackraste platser.

Vi ville testa var Nikons nya fina Teleobjektiv  400/2,8 kan göra i porträttsammanhang.

Det gluggen levererar annars fantastiska bilder i action/sport.

Här lite exempel :

En liten midsoommardrömmare i en lugn skön atmosfär  på klipporna ut över havet.

Känslor med glädje som smittar av sig ;) älskar att fånga dessa ögonblick

Stillsamt porträtt på en brygga invid Hamnvik

Gillar själv denna ton i Sepia som kan passa vissa ögonblick, framförallt bröllop. Man börjar väl bli lite gammal med jag gillar detta ;)

Den här för avsluta serien och för mig personligen väcker den förståss mycket känslor för vi hade en fantastisk midsommar i Nynäshamn. 

Mvh Janne

Inlagt 2016-06-26 07:57 | Läst 2124 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ja, en 400/2,8 är rena universalobjektivet. Nu för du prova att använda det som makroobjektiv, såsom Terje Hellesø gjort.
Svar från Jan Rönnlund 2016-06-26 13:06
He he ja man skall inte se det omöjliga. Men makro lät lite speciellt. Skall kika på hans verk då. Jag gillar att ta med ett objektiv i taget ibland för att se dess begränsningar och använda det fullt ut
Jättefina bilder, förstår att det blir bra, med den pjäsen.. Strandvägen är fantastisk, en sån väg skulle man aldrig få bygga idag.. 1912 gick det däremot bra, när de olympiska seglingarna gick där ute på fjärden!
Hälsn!
Svar från Jan Rönnlund 2016-06-27 15:27
Tack Jan, Kul att höra från någon som känner till stället. Jag har växt upp där och tillbringat många timmar runt Strandvägen eller Ringvägen som vi kallar den. Jag har provat lite segling med men hittade andra intressen sen. Nynäshamn är verkligen en fin plats för segling.
Kul att du gillar bilderna och visst är Nikons 400:a en pärla ;)
Mvh Janne
ehrsa 2016-06-27 21:34
Nynäshamn är väldigt fint, gillar mycket det 'havsnära' läget, det är inte så många ställen man lättillgängligt faktiskt kan se havet, i hela Stockholmsregionen.. det är mest en massa öar i vägen.. så att man 'tvingas' ha en båt för att nå havet/horisonten.. Hela Lövhagenområdet är också fantastiskt fint!
Hälsn!
Svar från Jan Rönnlund 2016-06-28 07:42
Det har du helt rätt i. Jag älskar Stockholms skärgård men tror mina rötter ligger i södra delen och där trivs jag bäst. Lövhagen är välbesökt och där tog jag en del porträtt nyligen.
Nu när sommaren är här blir det fler besök
Får önska dig en riktigt fin sommar Jan.