Ett och annat missat årtag som viskande snuddar vattenytan.

ICM och miljön

Nej, det här är ingen ICM-bild utan en helt vanlig blandning mellan oavsiktligt skak och usel panorering. Dessutom är bilden tagen genom en bilruta. Det var tät morgondimma och jag var i färd med att parkera bilen när jag i ögonvrån såg motivet närma sig. Det fanns ingen tid till kamerainställningar utan det blev ett skott i blindo. Avsikten den här grå morgonen var att fota i dimman. Så blev det också, men av alla bilder jag tog så blev den här den minst dåliga.

ICM tycks annars vara en trend som vuxit sig stark på senare tid. Alla ICM-are håller väl inte Erik Malm-klass, men en del som publiceras är ju riktigt spännande.

Min egen fundering i sammanhanget är att ICM ju faktiskt är ett miljövänligt sätt att fotografera. Jag behöver ju inte köpa den senaste kameran eller det dyraste objektivet för att uppnå ett resultat. Jag behöver ju inte ens ett stativ. Och för mig som med ålderns rätt inte är lika stadig på handen som förr kan ju skakiga bilder kanske bli ett nytt framgångsrecept?

Inlagt 2021-11-02 09:14 | Läst 354 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Haha bra tänk och jag gillar bilden faktiskt
Svar från Svedje 2021-11-02 11:25
Tack för det Nini! Kul att du uppskattar mitt tillkortakommande och min fundering. jag tycker lite synd om den fyrkantiga hunden, som ser ut att vilja bromsa.
Gillar också jag. Snyggt helt enkelt! Hälsningar/ Björn
Svar från Svedje 2021-11-03 08:38
Tack Björn!
Ett försenat Grattis på din födelsedag!
Hälsningar, Sture
I den digitala tekniken så är det ju miljövänligt, annat vore det på den analoga tiden eftersom 99% av bilderna normalt måste kastas. Har försökt ett antal gånger med ICM men det är svårt att få till det, tycker din bild blev bra
Svar från Svedje 2021-11-03 08:45
Tack, Peter!
Det här var ju en oplanerad variant. En UCM. Mina planerade försök har hittills hamnat i den digitala papperskorgen. Ha det bra!
Hälsningar, Sture.