Ett och annat missat årtag som viskande snuddar vattenytan.

Ögondusch

Där jag bor blir det nu i rask takt allt mindre höst och allt mer förvinter. De flesta träden är kala, Löven har körts på tippen, vattenledningarna i sommarstugan är tömda, båten står på land, dubbdäcken på bilen är monterade. Kort sagt - vi är beredda.

Avstår från fredagsritualen i TV och orienterar mig bakåt i tiden. Känner för en sista ögondusch innan permafrosten kopplar greppet och beger mig virtuellt till Ruttjebäcken, sydväst om Hemavan. Har du lust att följa med bör du klicka bilden.

Inlagt 2016-10-21 21:28 | Läst 1521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vackert och vilsamt och en fröjd att titta på! Bäcken som rinner ut i strömmen blir liksom pricken över i:et/ Björn T
Svar från Svedje 2016-10-22 09:51
Tack, Björn!
/Sture
Här var det extra mycket av allt! Naturen som passar på att visa upp sina bästa färger innan snön kommer och täcker allting. Bra gjort att få ihop en helhet av så många delar! Snart blir det andra och mer sparsmakade motiv.
Svar från Svedje 2016-10-22 09:54
Extra allt, är nog rätta ordet. Naturens kraftansträngning innan vintern slår till.
/Sture
Fin bild som väcker fornminnen från de här trakterna! Vi gjorde en vandring bla. runt Gräsvattnet i Norge. Också se'n höst. Det va nog för se'n höst egentligen! ;)
Vi ställde bilen i Umbukta, och lastade vandringgrejerna i en kanot och for över Överuman, se'n gick vi runt på andra sidan i fjorton dagar. Bla klev vi upp på en glaciär. Vi hittade ett byggnad som det stod University of Reading på också, och tältade i närheten där en gång. Det stormade bra ett dygn, de va kanske fel tid att vara där på som sagt, men man va yngre och inte så klok då! ;) Sedan avslutade vi de här fjorton dagarna i Tänaby med bastu och bad! Det behövdes ett bad då!
Som sagt, din fina bild väckte forntida minnen!
/B
Svar från Svedje 2016-10-22 11:29
Tack, Bengt! Kul om bilden väcker minnen. Själv upptäckte jag den här världen alldeles för sent, så några större strapatser blir det nog aldrig, men väl ett par årliga besök så länge kroppen tillåter.
/Sture
Härligt "rörig" bild, precis som det skall vara på sådana här platser! Mycket fint!
Svar från Svedje 2016-10-22 16:54
Tack, Mikael! Det är en härlig "röra" att vistas i.
/Sture
Ja, det gäller att förbereda sig...
En väldigt fin landskapsbild med många detaljer att upptäcka!
//Tommy
Svar från Svedje 2016-10-22 16:56
Tack, Tommy! Den här platsen, just den här årstiden har en hel del att upptäcka. Hoppas kunna återvända många år framöver.
/Sture
En sagolikt vacker höstbild! Så fina toner och en härlig röd färgklick som jag förmodar är blåbärsris. Lite strömmande vatten på det så är det en vinnarbild!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Svedje 2016-10-23 18:26
Väldigt mycket tack, Bjarne! Ha en trevlig söndagskväll!
/Sture