Text å bild från centralorten Lumsheden. Centralt så tillvida att motiv för en naturfotograf finns redan runt knuten.

Min bästa bild 2009

Jag tar nu självmant stafettpinnen för att visa min bästa bild från 2009. Christer Sjöberg har startat en lavin med sitt upprop, fantastiskt bra och självklar idé= genialiskt!!

Grävde en kort stund i arkivet men fastnade ganska omgående för bilden på den landande lappugglan från våren 2009. Lappugglan har alltid varit en favorit, allt sedan jag hittade min första häckning 1982. Inget möte med denna uggla lämnar en oberörd. Jag har sedan fotograferat arten vid ett flertal tillfälle och har en ganska bra samling art-, flyg- och actionbilder.

Bilden jag nu valde tog jag på en inäga i Västmanland i slutet på april förra året. Den i vanliga fall väldigt medgörliga och oblyga ugglan hade knappt visat sej på hela kvällen och solen började obönhörligt sänka sej bakom skogsridån. Plötsligt dyker den upp och börjar sitt traditionella "hoppande" mellan stängselstolparna, allt medan solen sjunker fortare och fortare....I de sista solstrålarna landar den på en stolpe med solen lysande genom vingarna! Behöver jag nämna att jag somnade med ett leende på läpparna?

Nu är det bara att ta nya tag inför 2010.

M v h

PeterUppenbarelse

 

 

Inlagt 2010-02-04 14:10 | Läst 2142 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Bra val!
Härligt ljus i vingarna.
Hej
Bra val och en fin beskrivning från fototillfället!
Christer
Förstår varför det blev årets!
Kul att fler plockar upp pinnen självmant, kände mig nästan lite dum när jag som ensam person hade gjort så istället för att få den tilldelad, men nu är vi ju iaf två =)
Härligt Peter! En grym bild på lappen. Hela uppenbarelsen med blicken och de genomlysta vingarna är supersnyggt!

Thomas
ett bra val!
dom genombelysta vingarna är en höjdare här!
/micke
Tack för alla uppskattande kommentarer!
Peter
Härlig bildval måste jag säga, drömmer vidare om att själv få möta denna vackra fågel.